Kütüphanemi aydınlatmak istiyorum

madman999

Üye
Katılım
11 Haz 2009
Mesajlar
63
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilemedim. Benim 150-200 kitaplık kapaklı bir dolabım var ve kütüphane olarak kullanıyorum. Dolabı açtığımda ufak ledlerle aydınlatmayı düşündüm. Bunun için nasıl bir şey yapabilirim? Yani hobi olarak basit bir sistem düşünüyorum tavsiyesi olan var mı ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ben size naciz bir fikir vereyim piyasada su anda bol olarak bulunan cubuk şeklinde dizayn edilmiş led aydınlatma malzemeleri var (bunlar genelde hilton lavaboların aynalarının kenarlarına monte ediliyor bu sekilde elektrik malzemesi satan dükkanlara bahis ederseniz size yardımcı olurlar) bunları dolap içine monte ederseniz dolap kapaklarınada 1 adet emas veya baska markanın sivic montajı yaparak bu olabilir gibime geliyor.bir göz dolabın 2 kapagı var ise 2 sivici paralel baglarsınız.dolabların fiziki yapısını bilemedigim için bu sekılde size yardımcı olmaya calıstım. kolay gelsin.
 
şerit ledler var metreyle satılıyor bunlardan alabilirsiniz kapağı açılınca yanması içinde manyetik anahtarlar var ve küçük birde mıknatıs işinizi görecektir.

Serit-Led-Ic-Mek-3M-Bant-60-led-mt-1-Kalite__34162946_0.jpg

productPic98.jpg

miknatis-resmi-n-s-kutuplari.jpg


unutmadan reed röle diye geçer bu dediğim anahtar .

bu linkide incelemeniz fikir verebilir:
https://i.kontrolkalemi.com/4/otomatik_cekmece_LED.pdf
 
Çok teşekkürler cevaplar için. Dolap tek kapaklı 3 rafı var, sadece estetik görüntü sağlamak ve arkalarda kalan kitapları da görebilmek için düşündüm bu tarz bişey. Eğer manyetik kapı alarmlarına benzeyen aydınlatma sistemlerinden varsa pek de fazla uğraşmama gerek kalmayacak demektir. Karaköy'de bulabilirim herhalde değil mi bu malzemeyi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,804
Kullanıcılar
450,915
Son üye
snapthreads

Yeni konular

Geri
Üst