KocaeliKlimaci
Üye
Abone kablonuzla havai hat iletkenini birleştiren klemens gevşektir. Normal zamanlarda idare eder derecede temas ediyordur. Kısa devre sebebiyle geçen yüksek akımdan ötürü bahsettiğiniz durum meydana gelmiştir.
Burada aslı sorun Sizin hangi cesaretle böyle bir şey yaptığınızdır. Elektrikçi iseniz; En azından I=U/R formülünü bilip elinizdeki ataşların direçlerini ölçerek kaç amper geçeceğini hesaplayabilirdiniz.....
Değilsenizzz.. Hep söylüyorum da Bana kızıyorlar "ELEKTRİKÇİNİN İŞİNİ ELEKTRİKÇİYE BIRAKINIZ"...
"ELEKTRİK BU ŞAKAYA GELMEZ"
sizin başka işiniz yok galiba?Merhabalar ... Cesaret Konusunda Gerçekten Ben de Kendime Pek İnanamıyorum)
Elektrik Bilgisi Konusunda İse.. Çok İleri Değilim..
Ama Sıfır da Değilim. Tüketici Seviyesi Değil Yani...
en azından sıfırdan bir tesisat döşeyebilirim..
ancak trafodan çok ama çok az anlıyorum. normal tesisat bilgim var...
Böyle Testlerim Oldu Fakat İlk defa Elektrik Direğine Kadar Gitti
Normalde Bu Testlerimde Şalter Atardı Ama Atmadı.. ve Şimdi Aklıma Geldi Resmen Prizden Su Geldi. Sarı Sarı...
Evet kesit inceldikçe direnç artacaktır. Ama bu değer senin düşündüğün mertebelerde değildir. Sen ataş ile Rezistansı karıştırmışsın..tel inceldikçe direncinin arttığını bile bile yaptım..
tel inceldikçe direncinin arttığını bile bile yaptım..
yalnız sanırım yanlış anlaşıldım..
Klemensten Kıvlcım çıkmadı... Elektrik direğindeki porselen izolatörden çıktı.. ve kablonun rengi açıldı grileşti... gece vakti ayrıntılı bakamadım. yarın son durumu bildiririm...
teşekkürler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?