KAÇAK AKIM RÖLESİ

burkin

Üye
039AB8E4A6A146B2B47CB7C7A4D49A39.jpgmerhabalar mevcut bir kaçak akım rölesinde resimde belirtmiş olduğum
siyah halkanın içinde bulunan mevcut bölgede az miktar erime meydana geldi fakat ilerlemedi ve halen kullanılıyor bu kaçak akım rölesi sizce nedeni ve zararları nelerdir saygılar!

Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kablolarıni kontrol ettin mi gevşek mi değil mi diye??

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Benim anlamadığım neden sigortalarda bu sorun olmuyor da kaçak akımlarda oluyor? Sigortalar da pekala gevşek bağlanabilir ama hep yanan kaçak akım duyuyorum niyeyse, bir kere ailem de bizzat evinde bunu yaşadı. Hadi 25 amperlik olanın kontakları yapışıyor ama 40 amperlik olanlar da yanıyor.

Gevşeklikten kaynaklı değilse bi ihtimal iç yapısında watlı bi direnç var test butonuna bağlı (şemada da görülüyor), o noktada olabilir üzerinde de yanmaz gömlek olması lazım lakin üretim bandı işte insan faktörü vs.

3x63A w otomat ile 4P/40A(xxxmA) kaçak akım rölesi kullanırsanız hele birde bağlantılarınız gevşekse hertürlü sürprize açık olmalısınız.

Kaçak akım rölesi sistemi aşırı akımdan, faz-Nötr yada Faz-faz kısadevrelerden korumaz tek görevi kaçak akımda açmaktır. Beraberinde bir sigorta kullanmazsanız K.A.K.R 'niz her türlü riske açıktır birlikte kullandığınız sigorta amperajı kaçak akım rölesi üzerindeki In değerinden büyükse K.A.K.R'niz her türlü riske açıktır.

Bilmem açıklayıcı oldu mu?

3x63A w otomat ile 4P/40A(xxxmA) kaçak akım rölesi kullanırsanız hele birde bağlantılarınız gevşekse hertürlü sürprize açık olmalısınız.

Kaçak akım rölesi sistemi aşırı akımdan, faz-Nötr yada Faz-faz kısadevrelerden korumaz tek görevi kaçak akımda açmaktır. Beraberinde bir sigorta kullanmazsanız K.A.K.R 'niz her türlü riske açıktır birlikte kullandığınız sigorta amperajı kaçak akım rölesi üzerindeki In değerinden büyükse K.A.K.R'niz her türlü riske açıktır.

Bilmem açıklayıcı oldu mu?

Harika bir açıklama ustam. Şapka çıkartıyorum. Yıllardan beri konut elektriğiyle uğraşmama ve megep kaynaklarını okumama rağmen her açıklamanda farklı bir noktayı yakalıyor ve kafama kazıyorum ustam. Vallahi bilgine ve de tecrübene hayranım. Kaçak akım rolesi ile sigorta arasındaki çoğu kişinin gözden kaçırdıgı nokta.

Forum istatistikleri

Konular
129,706
Kullanıcılar
452,409
Son üye
oguz7291

Yeni konular

Geri