Kaç KVArh lık Güce Kaç KVArh'lık Kondansatör ?

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Sayın scorpion eyes öncelikle ayrıntılı cevabınız için teşekkürlerimi bildirmek isterim. Ancak gözden kaçırdığınız bazı noktalar var. Endüktif tüketiminizin sisteme bağlayacağınız sabit kondansatör değerinin altına düşmeyeceğine garanti verebilirim. Çünkü sabit kondansatör trafonun boşta çalışması durumunda çekeceği reaktif gücü karşılamak için bağlanır. Trafonuzun üstünde hiç yük olmasa bile yani boşta çalışsa bile o rekatif gücü çekecektir dolayısıyla trafonuz çalıştığı sürece bu reaktif gücü çekeceksiniz. İkinci gözden kaçırdığınız nokta şu, sabit kondansatör trafoya bağlanır, sizinde bildiğiniz gibi kompanzasyon rölesine gelen kablolar akım trafosu içinden geçerek gelir. sabit kondansatörün kablolarını akım trafosu içinden geçirmeyeceğiniz için sabit kondansatör röle tarafından görülmeyecektir. Röle devreye giren yüklere göre kondansatör gruplarını devreye alıp çıkaracaktır. Haklı olduğunuz nokta ise eş yaşlanma olmayacaktır. Sabit kondansatör sürekli devrede olacağından dolayı diğerlerinden daha kısa sürede ömrünü tüketecektir. Ancak bu durum bayram, tatil, Bakım ...vb. nedenlerle işletmelerin çalışmadığı günlerde girilecek reaktif sorunları düşünüldüğünde göze alınacak bir durumdur. Lütfen yanlışım varsa düzeltin...
 
panik yapma usta, röle inşallah hafta sonu değişecek... ayrıca şu an için cezalık bir durum yok.. ve ayrıca ndakota'nında dediği gibi düşük değerde bir sabit kondansatör bazı durumlarda avantaj sağlayabilir..
 

Siz trafo için bağlamanız gereken sabit kondansatörü otomatik kompanzasyon sistemi içine mi koyuyorsunuz? İşte yapılan yanlışlardan bir örnek. Trafo için sabit kondansatör (O.G ölçüm-A.G ölçüm) her halükarda konur ancak ana şalter öncesine konur. Sebebi arıza durumunda sabitin devre dışı kalmaması için. Netice itibariyle;

OTOMATİK KOMPANZASYON SİSTEMİ İÇİNE SABİT KONDANSATÖR KOYMAK BÜYÜK HATADIR.
 

Yazdığım yazıda öyle bir şey söylemedim ama bağlantısını ana şalter öncesine yaptıktan sonra sabit kondansatörü nereye koyduğunuzun ne önemi var. Kabloları akım trafosu içinden geçirmeyin yeter. Yani sizinde dediğiniz gibi ana şalter öncesine bağlayın yeter...
 

630kVA altı yani ölçümünüz A.G.'den ise sabitiniz sayaç öncesi giriş bölümünde olur ve bu bölüm mühürlüdür. Yani tüm akım trafolarının önünde Şebeke tarafındadır. Bu durumda zaten sabiti otomatik kompanzasyon sistemi içine koyma durumundan bahsedilemez.
630kVA ve üstü yani ölçümünüz O.G.'den ise sabit yine A.G ana şalter öncesine konur mühürlü bölme O.G. ölçü hücresidir, ölçü akım trafoları ve sayacınız O.G. ölçü hücresindedir. Sabit otomatik kompanzasyon sistemine konulmaz kompanzasyon ana şalteri açabilir ana şalter açabilir arıza olabilir genel bakım için enerji kesmek gerekir trafo boştaki kayıpları için sabit her zaman ana şalter öncesine konur.

Hangi amaç için olursa olsun otomatik kompanzasyon sistemi içine sabit koymak hatadır hiç bir avantajı olmadığı gibi önceki mesajlarımda belirttiğim olumsuzluklara neden olur.
 
Aktif gücünü bul ordan talep gücüne geç sonra mevcut cosq ni hesapla ve ardından cosq yi çekmek istediğin değeri kararlaştır ( 0.99 alınır genelde) ardından Emo ajandasındaki çizelgeye bakıp "K" katsayısını belirle ardından bu K katsayısı ile Aktif gücünü çarp o kadar KVARlık Kondansatöre ihtiyacın var demektir.
 
bugün röleyi değiştererek yeni kondansatör ilavesi ve düzenlemesi yaparak sistemi revize edip işletmeye aldık. sonuç güzel...
 
aylık aktif 280 kw ise, reaktif 100 kvar ise 2,5 kvar lık kondansatör yüzde 8 civarında tutacaktır. buda yeterli bir orandır. tabiki bu teorik hesap sistem lineer ve dengeli ise..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…