Merhaba
Tam olarak işini yapan az olunur .
Burada sizinlerden isteğim teknik şartname hakkında
proje hakında da bilğim olmadığı ( kabuller vs gibi )
Benim bildiğim her daireye içinde ( 30 mA ) kaçak akım siğortası
sayaç panosuna her daire için ( 300 mA ) yangın kaçak akım siğortası + dairenın ana siğortası . merdiven ve asansör içinde işlem .
b tipi siğorta ( norma ltip ) c tipi siğorta motor ( gecikmeli tip )
Herkes kafasına göre versiyonlar değiştiip onaylatıyor veya başka yollu .
gerek teknik şartname ( yönetmelik ) nedir .
benim hayat güvenliği için her daire için 2 adet akım siğortası olması gerekir .
bence mantıklı olan daire içine konmasıdır . akım siğortası attığında sayaç panosu gitmek
bence mantıklı değil .
1 siğorta için sayaç panosuna gitmek
( kapı kapandı ve anahtarı içeride unuttun dışarıda kaldın
2 - ALLAH göstermesin dairede hayatı sorun olsa , kaçak akım siğortası ne kadar kısa mesafede ( kablo uzunluğu ) ise tepki kısa olacak sistemi kapatacaktır .
yönetmelik ne diyor yuvarlak kelime sadece kaçak akım siğortası takılacak dendi ise bence yanlıştır . en kısa mesafeye takılacaktır demesi gerekir veya daire içine takılır demesi gerekir .
Diğer akım siğortası ( halk dili yangın kaçak akım siğortası )
Toplu bir adet yangız kacçak akım siğortası olmaz
Bu yangın kaçak akım siğortasıda her daire ve birim için takılmalı
AHLAH göstermesin alt , orta ,üst dairenın birinde yangın çıktı diyelim
1 adet ( toplu bina için )yangın kaçak akım ı tüm binanın eklektiği gitti ( enerjisi )
diğer dairelerde elektik olmayacak diğer dairelerdeki insanlar çıkmada zorlanacak belki
bire takılıp kafasını vurup bayılacak , yatalak hasta olabilir , asansör yarıda kalacak kat kurtarma yok bir daha asansöre binmeye !!! Kurtarmak bina dış kapı açılmayacak vs gibi
Bu 30 mA ve 300mA ( Yangın ) insan güvenliği için ama uygulama tam kesin kararlar verilip işleme konulmalıdır . Burası TÜRKİYE diyoruz bunu düzeltmek için kurallar kesin olmalı ( istismara ) açık olmamalıdır bir kendimi de düzeltmemiz gereklidir.
yönetmelik ne diyor . üst yazdığım açıklama şekilde yapılmalı düşüncesindeyim
Resim gösterisi yaptım .
Bina elektrikcisini ve diğer birimleri , gerekli birimlere şikayetler olacak doğru yönetmeliğe göre mi yapılmıştır .
Ne kadar proje ( bilğim ) olmada da her daire 30 mA daire içi ve 300mA ( Yangın ) sayaç panosuna takılmalıdı
resim gösterinde takılmamıştır . dava açarsam kazanırmıyım .
doğru ve yönetmeliği göre yurumlarınız ve yardımlarınızı bekliyorum . Sağlıcakla Kalın .
Kolay Gelsin .
Bu Pano yönetmeliğe uyğunmu ?
dava açsam kazanırmıyım ?
Teşekkürler
Sağlıkcakla Kalın .