Kaçak akım hakkında bılgi

Soruların tamamını cevaplamadıgımı gordum.Odalarda bızım koyacagımız elektrıklı ısıtıcı yok ama kalan kışıler ne calıştırabılır mesela,ketıl belkı bazı odalarda yemek yapmak ıcın teklı ocak kullanabılır bu sadece tahmınım.Odalarda mutfak ve mısafırhane gıbı bolum yok.klimalar dedıgım gıbı monafaze vede gunduz işde olduklarından dolayı klımalar kapalı olur bazıları oda serın kalsın dıye acık bırakmak ısteyebılırler.Aslında panodan klımaların enerjısı mesaı baslayınca kapatıp acarsam ve sadece kumandayla devreye gıren klıma sıparıs etsem cunku,bazı klımalar salterı ındırıp acınca yenıden devreye gırıyor.bu durumda hocam kafanızda yer etmısdır sanırım.bu plana gore odalara cekılecek kablo kesıtı, 2 katın kapı grısı pano montajı,jenaratorden alacagını dusunursek kacak akım dahıl ne olmalı sızce tesekkur ederım.Saygılar.
 
Jeneratör şebeke arası geçiş sürekli mi olacak? O zaman klima açısından sıkıntılı bir durum var. Elektrik git gel yaptığında aynı anda devreye giren klimalar ana şalteri indirebilir.

Saygılar....
 
Jenarator sureklı calısacak.cunku sebeke belkıde cok sonra gelecek bu durumda ne tavsıye edersınız?vede diger problemlere ne gibi bılgı verebılırsınız.tesekkurler.saygılar.
 
Oralarda iklim nasıldır bilmiyorum ama, 6 kişinin kaldığı bir yerde klima elbet açılmak istenecektir. İşin bittiği akşam saatlerinde birçok odada belkide hepsinde klimalar açık tutulabilir. Birinci dikkat edilmesi gereken nokta bence bu.

Prizlere gidecek linye sayısını belirlerken maksimum sorti sayısını esas almak yerine daha fazla sayıda linye çekerseniz, elektrikli su ısıtıcı çaydanlık vb araçların bir kaç odada aynı anda kullanılması durumunda sorun yaşamazsınız. Çünkü sigorta atmasından yana şikayet geldiğinde sizin taktığınız 16 Amperlik sigortayı gidip birisi 32 ile değiştirecek, tehlikeli durumlara sebep olabilecektir.

Banyolardaki elektrikli su ısıtıcısı önemli bir konu, her odada olması durumunda sonradan besleme yapmak zor olur, eğer imkan varsa bu durumu mutlaka önceden öğrenip sadece su ısıtıcı için ayrıca bir linye hattı çekmeniz gerekebilir.

Kablo kesitleri için tüm yükü ve mesafeleride belirtmeniz gerekli.

Saygılar....
 
Hocam,
Hocam olay su sekılde iki katlı işçi yatakhanesi düsünün her katda saglı 6 oda, sollu 6 oda oda var.Yani 1.katda 12 oda,2.katda 12 oda var.Kapı girişinden sonra en uzak saglı sollu iki odanın uzaklıgı kapı gırısıne kadar 20mt Her odaya,2 adet 2li prız,1 adet 2x36 ve 1 adet 12000 btu klima,odalarda banyo mutfak yok,sadece ortak kullanım alanı olarak banyo ve wc var,lambanın ve klımanın gucu bellı,sadece her odaya ıkı tane ıkılı priz koyuyoruz kullanılacak yuk assagı yukarı her odada 1 ketıl:2000wt,600wt tahmını lap toplar dersek,ortalama her odada 3000 wt prizler için yük oluyor, butun odalar standart.Bu durumda çekılecek kablo kesit dizaynı ve her iki katın kapı grısıne yapacagım sıgorta kutusu yada panonun dizaynı nasıl olmalıdır sızce.Enerjiyide dısardan jeneratorle alacagız,jenarator yatakhanenın 10 mt yanında.Jenaratorden cıkış yapılan yatakhaneye enerji verecegımız panoda sızce nasıl olmalıdır.Klimalar mesaiden sonra kesınlıkle çalısacak sabaha kadar ve hava durumu ortala +33 derece.Tesekkur ederım.Saygılarımla.
 
Her odada sürekli su ısıtıcı çalışacak gibi hesap yaparsanız altından kalkılmaz ki, ketıl dediğiniz maksimum 5 dakika çalışan bir alet. Ama şu var bir linyeye üst sınırdan priz sortisi verirseniz, linye sigortasına yük fazla gelecektir. Bu yüzden priz sayısını fazla tutmamakta yarar var.

Aydınlatma büyük bir yük değil, nasıl yapılacağını zaten biliyorsunuz.

Odalardaki klimalar için bağımsız linyeler çekmek lazım. Prizden veya buattan beslemeyin sürekli çalışacağı için taşımaz. Banyoda elektrikli su ısıtıcı olacaksa onun içinde tabi.

Saygılar....
 
Odaların belli bir projesi yok yani ben nasıl düşünüp yaparsam o sekılde kalacak yanı sız bır oda için 2 adet 2 li priz fazlamı olur dıyorsunuz.Kapı grişine 1 adet tekli priz çay yaparlar ve bırde karsısındakı duvara 2 li priz koymam uygunmu sizce besleme kablosu her odaya 3x2.5 panodan ve en onemlisi 16b mi yoksa 25 c mi koyacagıma karar veremedım.Cunku ben 1 adet teklı, 2 adet 2 li priz koyarım daha sonra odada kalan 6 kışı kendı uzatma kablolarını alır fazladan birseyler calıstırır.Bu durumda 25 c koysam ıllakı yuk fazla olunca atar.Kalacak kışılerıde fazla sıkmak ıstemıyorum bır tarafdanda resitanslı ısıtıcı alıp yemek yapmak ısteyebılırler bu durumda herkes yaparsa bayagı bır yuk ceker.16 b koysam en fazla 3500wt guclerı olur yanı hocam kısacası her odaya 16b 3500 wt lık gucmu vereyım.
 
Son düzenleme:

Mimariyi ve ihtiyaçları siz daha iyi bileceğiniz için yerlerini ve sayısını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Priz sayısı fazla olur demedim, linye başına priz sayısı fazla olmasın dedim. Yani bir linyeye 6-7 priz sortisi bağlamayın demek istedim.

Sigortalar B tipi ve 16 Amper olmalı prizler için. Elektrik iç tesisleri yönetmeliğine de bakarsanız şöyle bir ifade vardır ''Priz devrelerindeki aşırı akım koruma düzeni yalnız hatların izin verilen yüküne değil, devreye bağlı prizlerin anma akımına da yani iki değerden daha düşük olanına ayar edilmelidir.'' Piyasada 25 Amperlik standart ev tipi fiş priz bulunmadığına göre 16 Amperlik bağlamanız gerekir.

Saygılar....
 
Benım bahsettıgım kamp Cezayırde kurulacak vede bellı bır projesı olmayacak yanı kafama gore kurmam gerekecek.16b yani,topyekunde fazla kwt yemesın ve kolay atımlık olsun dıye söyledınız sanırım.En azından yatakhanede yemek yapmak için tekli ocak bulunduramazlar onun onune gecerız.25C Aklımdan gecıyordu ama topyekunde 5.6 kampta güç sorunu yasayabılırım diye dusunuyorum.Saygılar.
 

Priz devresinde C tipi sigortaya ihtiyaç yoktur. Akımı 16 Amper alabilirsiniz. Devreyi uygun akımda kesmesi için 16 Amperlik önerdim.

Saygılar....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…