Kaçak Akım Röleli Test Cihazı Yapımı

Abilerim ve ablalarım merhabalar, kendim bazen beyaz eşya test ediyorum bugün topraksız sadece faz ve nötr girdiğimde şase yapıp evin şarteli atmadan direkt apartman şarteli attı. Bende bunun üzeirne komşularımı rahatsız etmemek için bir test cihazı yapmak istiyorum.

Fiş ile elektrik alıp bunları kaçak akım rölesine girsem onuda otomatik şartele girsem, şartelden gelen elektriği prize bağlayıp veya düz aldığım taktirde herhangi bir kaçak veya şase durumunda sadece benim kurduğum devredeki şartel mi atar ? Apartmanla bir bağlantım kalmaz mı ?

Veya bunun için başka önerileriniz var mıdır ? Apartmanla bağlantım kalmasını istemiyorum.

Apartmanın dediğiniz 300 mA lik şaltermi ? Öyle ise,onu selektif tip yapmadığınız sürece,evin içindeki ile ! beraber atmasını önleyemezsiniz.
Ben kendim test için kendime bir pano yapmak istiyorum evden prizden elektrik alarak harici bir test panosu. Böyle bir şey mümkün mü ?

Atan nedir fotosu ?
TÜm tesisattan başka atan varmı ?
Hocam atan şeyin fotosu yok ama binada bir cihazda sorun olunca o ana elektrik şarteli sanırsam atıyor.

Benim yapmak istediğim şey onla olan bağlantımı kesmek kendim için kombinasyon kutusu üzerinde bir pano yapmak istiyorum bu mümkün müdür ?

Ben kendim test için kendime bir pano yapmak istiyorum evden prizden elektrik alarak harici bir test panosu. Böyle bir şey mümkün mü ?
bak güzel insan, evimin topraklaması nasıl diye gibi bir konu açmıştım. geçmiş gün ustalarım tarif ettiler anlattılar filan. ben biraz eski kafalıyım. akkor flaman ampul 100 wattlık. faz nötr yanıyor, faz toprak yanmıyor ama nötr toprak kaçak akım atıyor 30 mA. hatta atmaması için 18 veya 20 wattlık bir ampul kullanmamı söylemişlerdi. deneyebilirsin masrafın bir ampul ve bir duy birazda kablo. istersen bir dene.

Elektrikci bulmanız .
Benim elektrikciyle pek bir işim yokki. Benim amacım bu dediğim devrede kaçak veya kısa devre olduğu durumda sigortalar atar mı ? Kendi kurduğum düzenekte ana sigortaya gitmeden

Kısa devrede siğorta atar .
Kaçakta kaçak akım rölesi atar .

İnternettten araştırmanız .

Forum istatistikleri

Konular
130,100
Kullanıcılar
453,144
Son üye
zeyynep

Yeni konular

Geri