Kaçak Akım Rölesi İkide Bir Atıyor

Günaydın ustalarım, patronlarım, bilimum forumdaşlarım,
Yarından sonra 2 günlüğüne ank gideceğim, en son kar attıktan sonra şuana kadar başka atmadı, prizde kuluçka mak bağlı,ve 12. gün. Eğer ben ank dayken atarsa civcivler telef olacak. KAR den bir paralel alsam oraya bir aç/kapa koysam, evdeykan kar aktif, evde yokken kar pasif olsa olur mu?

Riskli bir işlem eğer gerçekten bir toprak kaçağı olursa yangın dahi çıkabilir.Kuluçka makinesine gelen priz hattını kaçak akımın üstünden alıp gelince eski haline getirebilirsiniz.
Riskli bir işlem eğer gerçekten bir toprak kaçağı olursa yangın dahi çıkabilir.Kuluçka makinesine gelen priz hattını kaçak akımın üstünden alıp gelince eski haline getirebilirsiniz.

Bugün akşam yine attı lanet olası, bende şğphelendiğim buzdolabını fişten çıkardım ve uçlarını ölçtüm, bilmiyorum doğrumu ölçtüm ama şöyle bişey çıktı ve ölçüm cihazı 1 de durdu. Bu ne anlama geliyor acaba?

Ekli dosyalar

• ölçüm.png
    1.6 MB · Görüntüleme: 14
Toprak la faz-nötr kablolarını buzzer da ölç eğer direnç gösteriyorsa ve buzzer ötüyorsa suçlu buzdolabı dır ama evler de Kaçak akım ı attıran en büyük ve en çok suçlu olan elektrikli çakmağı olan ocaklar.Yemek taşar ıslak sünger le üstündeki kirler temizlenir bu da toprak kaçağına neden olur.Eğer ocağınız Elektrik çakmaklıysa fişi çekin yanına çakmak koyun başınız ağrımaz.

Panodaki kaçak akım rölesinin sayısını arttırın örneğin 1 tane üç fazlı röleniz varsa onu 3 tane 1 fazlı olanla değiştirtin. Herbir röleye linyeleri eşit sayıda dağıtabilirsiniz veya mutfak için 1 röle diğer yerler için diğer 2 röle olacak şekilde paylaştırın. Yine atan röle olursa sorunun nereden kaynaklandığı bulmak daha kolay olur ayrıca sadece atan röleye bağlı kısımlar enerjisiz kalır evin tümü gitmez. Örneğin çamaşır mak. yüzünden buzdolabıda enerjisiz kalmamış olur.
O şekilde ölçerek bir sonuç elde edemezsiniz.

Bu sabah yine attı, buzdolabı servisi çağırmıştım atmadan önce, du bakalım servis ne diyecek.
Tek çüpheli buzdolabı, çünkü gece 2 de de attı, buzdolabı ve kombi harici çalışan birşey yok gece, bu sabah ise kombide çalışmıyordu attığında.
SN fgencal, sadece buzdolabının olduğu şarteli ayrı bir röleye bağlasak olmaz mı?
Şimdi mahallenin elektrikçisiyle görüştüm, KAR ı ayıralım dedim, gerek yok dedi, buzdolabından şüpheleniyorsan buzdolabının toprak kısmını iptal et, bizimkilerde topraksız çalışıyor dedi. )
Aklımdan şu geçiyor, Kar girişinden paralel alıp, geçen çıkardığımız kar a girip tek kablo ile buzdolabını direk ona bağlamak. araya şartel girmek gerekiyor mu? Yada bu düşüncem ne kadar doğru?

Son düzenleme:
O arkadaşın canı değersiz demek ki sizinki de değersizse dediği gibi toprak hattını çıkarın gitsin. Elinizde bir tane daha kar varsa dediğiniz gibi o kardan diğerine paralel alıp kar çıkışını mutfağa giden sigortaya girin. (Zaten ilk mesajımda belirttiğim şeyi yapmış oluyorsunuz) Tabi mutfağın nötr hattını da yeni kaçağa taşımanız lazım. Söylediklerim anlaşılmadıysa işi bilen birisi yapsın.​

Bu arkadaşın topraklamasını elektrikçinin buzdolabına bağlamak da bir çözüm .

Mutfak hattıyla hiç uğraşmak istemiyorum, sistemdeki kar ın girişinden bir paralel alıp, boş kar ın girişine bağlayıp, karın çıkışından bir sigorataya girip, Sigorta çıkışından 3 lü bir kabloya girip kablo çıkışını direk buzdolabına bağlayacağım. Kablo toprağınıda yine sistemin toprağına monte edeceğim. Buzdolabını atana kadar bekleyeceğim, Bakalım hangi kar önce atacak. Bu şekilde tüm cihzaları tek tek denemeyi düşünüyorum.
Sanırım buzdolabı haftada 1 çözünüyor, çünkü nerdeyse haftada bir 24 saat arayla 2 kere atıyor, sonra 1 hafta bişey olmuyor.

Evet denemek için bu yöntem uygulanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…