absinthes Üye Katılım 20 Ağu 2017 Mesajlar 14 Puanları 1 Yaş 34 22 Ağu 2017 #1 Merhabalar. 9 senedir Elektrik işindeyim. Bir arkadaşım evindeki elektrik tesisatının yenilenmesini istedi. Eve gittim keşife. Fiyat çıkardım. Malzeme fiyatını söyledim sadece. Yaklaşık 450 500 lira tuttu. Tamam dedi. Dün aradı fiyat çokmuş. Dediki sadece topraklama çekelim ana panodan bide K.A.R bağlayalım. Tamam dedim bende. Panodan daire panosuna kadar toprak kablosu çekicem 4mm. Bide prizlere dağıtcam. Sorum şu. Nötr iletkeni çıplak bakır kablo olarak kullanılmış. Elbet betona değiyordur bi yerde. Kaçak yapabilir kanaatindeyim. Kaçak akım rölesi bunu farketip açar mı? Nötr hattının tamamen yenilenmesimi gerek? Teşekkürler.
Merhabalar. 9 senedir Elektrik işindeyim. Bir arkadaşım evindeki elektrik tesisatının yenilenmesini istedi. Eve gittim keşife. Fiyat çıkardım. Malzeme fiyatını söyledim sadece. Yaklaşık 450 500 lira tuttu. Tamam dedi. Dün aradı fiyat çokmuş. Dediki sadece topraklama çekelim ana panodan bide K.A.R bağlayalım. Tamam dedim bende. Panodan daire panosuna kadar toprak kablosu çekicem 4mm. Bide prizlere dağıtcam. Sorum şu. Nötr iletkeni çıplak bakır kablo olarak kullanılmış. Elbet betona değiyordur bi yerde. Kaçak yapabilir kanaatindeyim. Kaçak akım rölesi bunu farketip açar mı? Nötr hattının tamamen yenilenmesimi gerek? Teşekkürler.
sami inci Profesyonel Üye Katılım 24 Şub 2016 Mesajlar 7,841 Puanları 3,956 Konum İstanbul 22 Ağu 2017 #2 Çıplak iletkende kaçak akım çalışmaz.
Konu Sah absinthes Üye Katılım 20 Ağu 2017 Mesajlar 14 Puanları 1 Yaş 34 22 Ağu 2017 #3 sami inci' Alıntı: Çıplak iletkende kaçak akım çalışmaz. Genişletmek için tıkla ... Kaçak yapar yani değil mi?
sami inci' Alıntı: Çıplak iletkende kaçak akım çalışmaz. Genişletmek için tıkla ... Kaçak yapar yani değil mi?
ademcelik Profesyonel Üye Katılım 26 Tem 2008 Mesajlar 2,334 Puanları 656 Yaş 41 22 Ağu 2017 #4 kaçak akım koruma rölesinin sağlıklı çalışabilmesi için; nötr hatları izoleli olmalı. nötr toprak teması olmamalı. buatlarda nötr hatları birbirleri ile bağlandıktan sonra izolebant ile kapatılmalı.
kaçak akım koruma rölesinin sağlıklı çalışabilmesi için; nötr hatları izoleli olmalı. nötr toprak teması olmamalı. buatlarda nötr hatları birbirleri ile bağlandıktan sonra izolebant ile kapatılmalı.
zeybek Onursal Üye Onursal Üye Katılım 8 Şub 2007 Mesajlar 5,957 Puanları 3,507 Yaş 75 Konum İZMİR 22 Ağu 2017 #5 Bu yapacagın işlem bile o dedıgın ılk fıatı cok aşar, zarar edersın, malzeme iş sahıbınden olsun sadece ucretını konus, mazemele fıatlarında pıyasaya uzaksınız gibi
Bu yapacagın işlem bile o dedıgın ılk fıatı cok aşar, zarar edersın, malzeme iş sahıbınden olsun sadece ucretını konus, mazemele fıatlarında pıyasaya uzaksınız gibi
devil190795 Katılımcı Üye Katılım 9 Eki 2009 Mesajlar 981 Puanları 56 Konum PENDIK 22 Ağu 2017 #6 cıplak olan notur hattını toprak olarak degıstır cekecek oldugun toprak kablosunuda notur yap olmazmı ) tabıkıde gonul ısderkı tum tesısatın yenılenmesı buyuk bır ıhtmalde calısmayacak senın kak
cıplak olan notur hattını toprak olarak degıstır cekecek oldugun toprak kablosunuda notur yap olmazmı ) tabıkıde gonul ısderkı tum tesısatın yenılenmesı buyuk bır ıhtmalde calısmayacak senın kak