Kaçak Akım Rölesi Kullanımı

0,03 A ( 30 mA ) den 30 A e kadar set değerleri ayarlanabilen toroidal transformatörlü kaçak akım röleleri mevcut.Senin söylediğin değere kadar olacağını sanmıyorum......
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

kullanılan tüm malzemeler için üretici firması tarafından üzerlerne yazılmış her teknik değer bizim için önemlidir.
üreticisi klasik bir kakr için 25 A 30 mA faz ve nötr kontaklarından 25 A e kadar sağlıklı bir şekilde akım geçirebilirsin fazlasını geçirirsen kontakları dayanmayabilir ama sigorta görevi görmez demektir.30 mA ise 30 mA kaçak akım oldğunda enerjiyi kesen değerdir.

Yine 25 A 30 mA yazan başka bir kakr için bu yaptığım bu açıklama da yeterli olmayabilir çünkü sigorta görevi de gören kakr mevcuttur.siemensin ürünlerine bakabilirsiniz.

İyi Çalışmalar...
 


yapma gözünün çapagına iki yumurta kıram nasıl önemli olmaz kar ayrı amp ayrı hesaplanacak
 
arkadaşlar kısa bir bilgi vereyim başım çok agrıdı bu kardan en son araştırdım öğrendim

her elektrikli cihaz bir kaçak akım meydana getirir ölçümlerde 50 ma. den sonrası insanı öldürebileceği görülmüş bunun için kabul edilen değer 30 ma. olarak kabul edilmiştir.

her cihaz bir kaçak akım üretir aydınlatma armatürleri > 1 mA Fotokopi 0.5 – 1 mA Faks 0.5 – 1 mA Yazıcı < 1 mA Bilgisayar 1-2 mA Elk. ev aletleri > 0.75 mA mertebesinde kaçak akım üretirler. Ayrıca her elektrik hattının yaklaşık 1 mA lik bir kaçak akımı olduğu hesaplamalarda göz önüne alınmalıdır. Zaman içinde eskiyen ve kirlenen hatlarda kaçak akım artacaktır.ayrıca 300 ma. lik sayaçdan sonra yangın koruması uygun görülmüştür.

istisnahi durumlar vardır asansör panolarında motor gruplarına takılmaz yüksek devirli motorlara takılmaz bina girişi yük fazla ise troid ile yeterli kar takılır.

her hangi bir yerde bu hesaba göre daha fazla kaçak akım varsa gruplar bölünür 2 kar takılır yada faha fazla


- - - Updated - - -

ben gidiyom lol oynamaya
 
sayaç ana sigorta ve k.a.k şalteri bağlantıları şöylemi olmalıdır .kompakt şalterden ana sigortaya ana sigortadan sayaç a sayaçtan
k.a.k şalterine k.a.k şalterinden daire sigorta kutusundaki sigortalara .k.a.k şalteri ana panoda yada sigorta kutusunda olabilir
ama sık açma durumları için yada arıza olayları için sigorta kutusunda olması daha iyi gibi .sigorta kutusunda ise sigortaların girişinde olmalıdır.bu bağlantı şekli doğrumudur
 
Kaçak akım röleleri hakkında bilgi edinmek isteyen üyeler için pp sunu hazırladım. Kafasında soru işareti olanların indirip okumasını tavsiye ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 17196
Hakan bey cok guzel bır paylasım olmuş.Tesekkur ederım.Benım sıze bır sorum olacak.olay su sekılde iki katlı işçi yatakhanesi düsünün her katda saglı 6 oda, sollu 6 oda oda var.Yani 1.katda 12 oda,2.katda 12 oda var.Her odaya,2 adet 2li prız,1 adet 2x36 ve 1 adet 12000 btu klima butun odalar standart toplam gucu 1.kat için 30kwt,2. kat için 30 kwt dersek .Bu durumda çekılecek kablo dizaynı ve her iki katın kapı grısıne yapacagım sıgorta kutusu yada panonun dizaynı nasıl olmalıdır sızce.Enerjiyide dısardan jeneratorden alacagımı dusunursek(10 mt dısarıda jenarator),diş panoda sizce nasıl olmalıdır.

Kafamı en cok karıstıran hocam kaçak akım Ana panoya 300ma koydum dıyelım.iki katlı yatakhanenın 1. katını ornek alırsak,kacak akımı nasıl dagıtayım.1 tane4x..A 30ma koymakmı yoksa,priz,klima,aydınlatma için ayrı ayrı 4x..A30ma koymakmı mantıklı sızce.Mesela 4x..A30 ma 3 adet koysam (priz,aydınlatma,klima)için nötr ler bırbırıne atlamamı yapılıp sonra alıcılara gıdecek.Mesela prizde kacak akım olursa dıger kak lar atarmı?yoksa atmazmı yanı arızayı bulma konusunda nasıl bır sıstem işimi kolaylastırır sızce bilgi verebılırsenız ınanın cok sevınırım.Tesekkur ederım.Saygılarımla.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…