Merhabalar, geçen sene daireme evin içinde Legrand kaçak akım rölesi taktırdım. Maalesef o gün bugün ankastre fırın çalıştırdığımızda belli bir süre geçtikten sonra role tek atıyor. Fırını servise gönderdim fırında problem olmadığı söylendi. Sadece kaçak akım rölesi atıyor, sizce röle markasını veya özelliğini değiştirsem faydası olur mu yoksa eskisi gibi röleye ortadan kaldırsam mı bilemedim. Tabi evde klima taktım gerçi daha aktif değil ama onu da kullanacağım. Belki bu sefer klima açılınca röle atacak. Bu konuda herkes de uzman değil nasıl bir yol izlemem lazım yardımınızı rica ediyorum. Röleyi ben temin edip elektrikçi tarafından takıldı. Tekrar usta çağıracağım.
Merhabalar, geçen sene daireme evin içinde Legrand kaçak akım rölesi taktırdım. Maalesef o gün bugün ankastre fırın çalıştırdığımızda belli bir süre geçtikten sonra role tek atıyor. Fırını servise gönderdim fırında problem olmadığı söylendi. Sadece kaçak akım rölesi atıyor, sizce röle markasını veya özelliğini değiştirsem faydası olur mu yoksa eskisi gibi röleye ortadan kaldırsam mı bilemedim. Tabi evde klima taktım gerçi daha aktif değil ama onu da kullanacağım. Belki bu sefer klima açılınca röle atacak. Bu konuda herkes de uzman değil nasıl bir yol izlemem lazım yardımınızı rica ediyorum.
fırının rezistansı kaçak yapıyordur, önce fırının toprak hattını iptal edip fırını üst alt beraber çalışacak şekilde yarım saat çalıştırın rezistans içinde olan nemi kurutun ondan sonra toprak hattını tekrar aktif edip deneyin .Kaçak akım rölesi yine atarsa o zaman hangi rezistansta kaçak varsa değiştirin.
Merhabalar, geçen sene daireme evin içinde Legrand kaçak akım rölesi taktırdım. Maalesef o gün bugün ankastre fırın çalıştırdığımızda belli bir süre geçtikten sonra role tek atıyor. Fırını servise gönderdim fırında problem olmadığı söylendi. Sadece kaçak akım rölesi atıyor, sizce röle markasını veya özelliğini değiştirsem faydası olur mu yoksa eskisi gibi röleye ortadan kaldırsam mı bilemedim. Tabi evde klima taktım gerçi daha aktif değil ama onu da kullanacağım. Belki bu sefer klima açılınca röle atacak. Bu konuda herkes de uzman değil nasıl bir yol izlemem lazım yardımınızı rica ediyorum.
Merhaba öncelikle fırını taktığınız prize başka cihaz ütü vb takınız yine atıyorsa prizde sorun olabilir atmıyorsa fırın gövdeye elektrik verdiğinden kacak akım rölesi atıyordur. Kaçak akım rölesini bir başka röle ile deneyiniz. Sigortaların bağlanılarını güzelce sıkın. Yeriniz nerde?
Kaçak akım koruma rölesinin açma yapmasının bin bir çeşit sebebi olabilir.
Tesisat kontrol edilmeli,tali pano komple yeniden sökülüp toparlanmasına kadar gider.
Kaçak akım koruma rölesi ni iptal etmek,
Elektrikli ev aletleri nin topraklamasını iptal etmek,
Nötr toprak birleştirmesi (sıfırlama) yapmak gibi insanları ölüme sevk edercesine cevaplar öneriler gördükçe gerçekten ben neredeyim diyorum bazen
Merhaba öncelikle fırını taktığınız prize başka cihaz ütü vb takınız yine atıyorsa prizde sorun olabilir atmıyorsa fırın gövdeye elektrik verdiğinden kacak akım rölesi atıyordur. Kaçak akım rölesini bir başka röle ile deneyiniz. Sigortaların bağlanılarını güzelce sıkın. Yeriniz nerde?
Tesisat kontrol edilmeli,tali pano komple yeniden sökülüp toparlanmasına kadar gider.
Nötr toprak birleştirmesi (sıfırlama) yapmak gibi insanları ölüme sevk edercesine cevaplar öneriler gördükçe gerçekten ben neredeyim diyorum bazen
Yapılan tüm işler uzman elektrik ustası tarafından yapıldı. Tekrar çağıracağım ama bilgilenmek istiyorum maalesef her usta iyi değil. Başka prizler de de denedim sorun devam ediyor. Fırın servise gitti geldi sorun yok denildi. Yemek pişmeye yakın atıyor. Biraz bekliyoruz soğuyor herhalde tekrar takıyoruz o şekilde devam ediyoruz bayadır.
Hocam daha önce bina da ev içinde 10 daire de hiçbirinde mütahit kaçak akım rölesi taktırmamış. Ben geçen sene öğrendim komple dairelere taktırdım. Ama bu sorun bir nevi pişman ettirdi. Arkadaşımın ev sigpeta yerinde de kaçak akım rölesi yok olması gereken nedir şaşırıyorum bazen
Sayın @racier Kaçak akım rölesini değiştirerek deneme yapılmasını ve işinin ehli bir usta tarafından tesisat kontrolü yapılması gerektiği dışında buradan cevap almanız zor olacaktır.