alpaslanberber
Üye
30mA bir kacak akım rölesi kullanıyorum bu kacak akım rölesi faz ve noturu takınca atmıyor ancak toprağı ev tesisatına ekledıgımde 3 veya 5 dakıka sonra atıyor kaldırıyorum tekrar 3 veya 5 dakıka sonra atıyor. benım catı katına cektıgım elektrık tesisatinın notur ve topraklamasındamı bır sıkınto war cunku topraklamayı ıptal ettıgım zaman role atmıyor.. mantık olarak bende topraklama ıle notur herhangı bır buatta karıştığını düşünüyorum ancak kafama takılan kacak akım rolesı hakkında fazla bır bılgım yok. ama kacak akım rolesı olası bır durumda hemen atması gerekmezmı. bu arada tesisat cektıgım catı katında pırızler ve anahtar bağlı ancak hıc bır sekılde elektrık kullanılmıyor sımdılık. sigortadan catı katına gıden fazı sigortadan çıkarıyorum gene attı kacak akım rolesı fazı baglıyıp noturu çıkardım gene attı toprağı çıkardım hıc bır sıkıntı yok ancak bıraz zaman gectıkten sonra rolenın atması benı korkutuyor
1)evde kacak akımı ölçebılırmıyım
2)yada tesisattta noturu olmamasına rağmen bu bılgılerden mahrum olduğum ıcın sız buyuklerımden destek ıstıyorum sımdıden teşekkür ederım belkı cok basıt gelıcek yadırgıyacaksınız ama ben bilmemek degıl öğrenmemek ayıp olduğunu düşünüyorum
şimdiden teşekkürler yardımlarınız ıcın.
ev tesisatına hiç bir cıhaz baglı degıl kısa devrede yok devrede ama neden atıyor anlamıyorum kontrol kalemı notur toprak fazda elektrık var gösterıyor ama notur ve topraga bızzat elımle tuttum carpmıyor.. :/ kontrol kalemı calısıyor ama kablo cınsım TTR bunun manyetık enerjı tarzında bır enerjı olabılırmı olu elektrık dedıklerı bumudur.
lutfn yardımlarınızı beklıyorum
1)evde kacak akımı ölçebılırmıyım
2)yada tesisattta noturu olmamasına rağmen bu bılgılerden mahrum olduğum ıcın sız buyuklerımden destek ıstıyorum sımdıden teşekkür ederım belkı cok basıt gelıcek yadırgıyacaksınız ama ben bilmemek degıl öğrenmemek ayıp olduğunu düşünüyorum
şimdiden teşekkürler yardımlarınız ıcın.
ev tesisatına hiç bir cıhaz baglı degıl kısa devrede yok devrede ama neden atıyor anlamıyorum kontrol kalemı notur toprak fazda elektrık var gösterıyor ama notur ve topraga bızzat elımle tuttum carpmıyor.. :/ kontrol kalemı calısıyor ama kablo cınsım TTR bunun manyetık enerjı tarzında bır enerjı olabılırmı olu elektrık dedıklerı bumudur.
lutfn yardımlarınızı beklıyorum