kaçak akım rolesi

ben burada başka bir bilgi daha vereyim kacak akım rölesi sadece devreden bir kacak olduğu zaman çalışıyor bunu dışında isteklere pek coğu dea cevap vermiyor. onun için kacak akımdan önce akım değeri kacak akımdan daha küçük bir otomat secilmesi gerekiyor. ör: (kacak akım 2x32A ise otomat 2x25 A secin)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Çok sağolun. Allah kimsenin başına vermesn böyle bir şeyi.Şükürki can kaybı olmadı.

Başka prizdede atıyor. Elektirikçi, makinanın altına yalıtkan bişey koymamızı söyledi bu bir çözümmü. Makina her seferinde role attırmıyor. Zamn zaman atıyor
Bazan beklemede uzun süre kalıyor , ama atmıyor role. Bazanda fiş takılı beklemede atıyor. Çözemedim ben bu işi buradaki elektirikçilerde uyduruktan, ev sahibi daha çok uyduruktan offff offf

Başka bir forumdada bana bunlar yazılmış:

FAZ-NOTR KISA DEVRESİDE KAÇAK AKIM RÖLESİ ELEKTRİĞİ KESMEZ---FAZ VEYA NÖTR DEN TOPRAGA KAÇAK OLDUĞU ZAMAN KAÇAK AKIM ROLESİ ELEKTRİĞİ KESER.
1)ISITICIYI TAKINCA ŞAYET TOPRAĞA FAZ VE NöTR DEN ELEKTRİK KAÇIRMIYORA SADECE SİGORTA ATAR.
2)MAKİNANIN ALTINA TAHTA VEYA YALITKAN KOYMAK SONDERECE YANLIŞ ,BU SEFER MAKİNANIN FAZ VEYA NÖTRDEN KAÇAN ELEKTRİK MAKİNAYI DOKUNAN İNSAN ÜZERİNDEN DOLAŞACAKTIR SON DERCE YANLIŞ.
SERVİS MAKİNAYI DEĞİŞTİRŞTİRMELİ,GENELDE İŞLERİNE GELMEZ AMA DOĞRUSU BU,ŞAYET YANGIN MAKİNADAN ÇIKTIYSA KANITLAYABİLİYORSAN EVİN ZARARININ TAMAMINI MAKİNANIN MARKASININ SİGORTA ŞIRKETİ ZARARI KARŞILAR(BENİM BAŞIMDAN GEÇMİŞ ÖRNEK VAR)
bu tür olaylarda gelnelde makina kaçırır.Servis akinayı alır gider çalışırken dener(kaçak akım rolesinin olduğu hemde 300 mA olduğu yerde.
daha değişik yöntemler var ama burada yazmayacağım,çünkü üzman kişilerin bu işi yapması gerekir.
Sor bakalım serviş dediğin kişilere bu konudaki mesleki yeterlilik dereceleri,okulları nedir.biz ne serviseler gördük.
iki kişi geliyor servisten mesleki kariyeri ne olduğu belli değil ondan sonra biz servisiz olmaz böyle bir durum.
MAKİNA FAZ VEYA NÖTRDEN ELEKTRİK KAÇIRIYORSA SERVİZ MAKİNAYI DEĞİŞTİRMEK VEYA ARIZASINI GİDERMEK ZORUNDA(makinanın altına tahta koymak veya kaçak akım rölesini iptal etmek arıza giderildi anlamına gemiyor,daha tehlikeli durumlara yol açması kaçınılmaz.
 
Son düzenleme:

Bence siz benim dediğimi bir yapın. Tabiki makineyi izole etmek demek sizin çarpılma ihtimalini arttırır diye düşünüyorum. Çünkü bu bana evinizde topraklama olmadığını düşünmeme sebep olacaktır. çünkü normal şartlarda makinenin gövdesi zaten prizdeki (ki gerçekten toprak sa) toprak ile bağlantılı olmalıdır.

Eğer değiştirebiliyorsanız ilk önce elektrikçinizi (ki malesef meslektaşım biraz sallamış galiba buradaki kimse kızmasın bana işini doğru yapanların başımın üstünde yeri var her zaman), sonra tesisatınızı, sonra Makinenizi, yok olmadı eve kadar gider vallahi.

NOT: Daha önce forumumuzda açılmış topraklama ile ilgi konuyu okumanızı tavsiye ediyorum.

https://www.kontrolkalemi.com/forum...-tan-topraklama-sorusuna-cevap.html#post11943
 
Son düzenleme:
Bu yazıyı okumuştum. Ama terimler biraz anlaşılmaz yaptı. Tekrar okuyarak anlamaya çalışayım.
 
Son düzenleme:
Kaçak akım rölelerinin manyetik koruma özelliği yoktur adı üzerinde yalnız kaçak akımda açarlar. Aşırı akım veya kısadevre durumunda koruma sigortadadır. Bu nedenle iki devre elemanı bir devrede kullanılır. Bu basit bilgiyi verdikten sonra soruna geçelim;
Prizin yuvasının zamanla genişlemesi neticesi fiş ile yuva arasında hava boşluğu kalmasından kaynaklanan ark fişi ve prizi eritip yangına sebebiyet verebilir.(Hava boşluğundan oluşan direnç neticesi fazla akımda çekilmez.) Bu durumda iki koruma elemanı da haliyle fayda sağlamaz.
Kaçak akım rölesinin zamanlı zamansız atması hususuna gelirsek; Öncelikle 10 senelik meslek hayatımda bir çok kez başıma geldi yerli üretim bazı K.A.K.R Şebeke gerilim dalgalanmasında etkilenip hiç olmadık zamanda sistemi açtırdığına şahit olmuşumdur. Tesisata hiçbir müdahalede bulunmadan röleyi kalitelisiyle değiştirdim ve 3 sene hiçbir açtırma yaşanmadı. Yalnız K.A.K.R’nin zamanlı zamansız açtırma nedenlerinden biriside şu olabilir. Topraklama tesisatı yoksa yada direnci çok yüksek değerdeyse, makine gövdesine kaçak olduğunda gövdeye bağlı topraklama olmadığı için yere ıslak zemine sızıntı şeklinde artarak yayılıp , röle eşik değerini geçince açma yapar.
Sonuç itibariyle evinizdeki topraklama tesisatını kontrol ettirin. Makineniz gövdeye kaçak yapıyor mu kontrol edin (Çamaşır makinelerinde gövdeye kaçak genelde makine girişinde bulunan parazit kondansatöründen,motordan ve tahliye pompasından kaynaklanmaktadır), kaliteli priz kullanın
 
özel msj yazamıyorum 20 msj dolması gerekiyormuş. Babam vefat etti. Anlamadığım bir konuyla uğraşmak beni sıktı. O yüzden yanımda olsaydı diye ekledim. daha sonrada kimseyi ilgilendirmez bu durumdiye sildim. Kusura bakmayın.
 
k.a.rölesi arızalı özelliğini kaybetmiş değiştirirseniz sorun hallolur
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…