merhaba arkadaslar,meslektaslar
30 senedir meslegimi yapiyorum bunun son 20 senesi hollandada.
bu sayfada birsuredir bircok konuyu takip ediyorum ve bildigimce fikir uretiyorum baska meslektaslarimin bilgisinden yararlaniyorum.
Topraklama konusunda hep tesiste topraklama yapilmadigindan sikayet ediliyor,gercetten buyuk eksik, ancak kendim nekadar kolay oldugunu ve cok asiri fiyatta olmadigini bildigimden soyluyorum niye topraklama yapilmiyor? niye saglam bir toprak hatti cakilmiyor? toprak hattinin insan hayatini koruma amacli oldugunu bile bile niye bu konuda tasarrufa gidiliyor anlamis degilim.
konumuza donecek olursak ,benim fikrim tabiki makinanin govdesinin toprak hattina baglanmasi , ve oyle dama catiya baglanmasi gibi fikirler gercekten komik, ancak dami catiyi metal olan herseyi TOPRAKLAMAK amaci ilen toprak hattina baglamak yarar gosterir, baska bir konuda bir arkadasim su borusundan toprak yapmaktan bahsediyor idi, tam aksine su borusunu SAGLAM olan toprak hattina baglamak gerekir, topraklamanin amaci insan hayatini korumaktir,konuya boyle yaklasinca cevaplarda zaten kendiliginden gelir diye dusunuyorum.(biliyorum bircok arkadas o dedigin hollandada olur diyor)
Elektrik orada nasil carpiyorsa buradada ayni gucle carpiyor!
islerinizde kolay gelsin arkadaslar.