Kablo çekimi hakkında..

Once tum yorumlari okuyun ondan sonra yazin

Hepsini okudum zaten. 16'lık kablo elindeki olan kablo değil mi? 16'lığın bir üstü olan ve zaten hali hazırda da 25'lik olan kablo kullanılmadı mı? Kullanıldı.

Oysa 16'lık kablodan paralel yaparak da bunu yapabilirdi. Yapmasının önüne konulan engel nedir?
Yukarıdaki verdiğim yazının 6. ve 7. sayfada hoca, 50'lik yerine 2 tane 16'lık kabloyla beslemenin yapılması örneğini vermiş.

Aslında 2 tane 16'yı paralel olarak çalıştıracakken nasıl olmaz denebilir?

25lik kablo 16lik kablonun bir ustu oldugu icin degil, sistem en basta 25lik oldugu icin kullanildi. Fakat sizin yazdiginiz yazida benim itiraz ettigim konu su. Siz konuyu oyle bir yere cektiniz ki giris cumleniz ile, sanki 16lil tek kablo yetecekti ve kabloyu çeken arkadas bir ust kesit olan 25lik kabloyu çekerek isi garantiye aldi.
Konuyu boyle lanse ettiniz.
Bir diger husus. Yazilanlarda iki kablo cekmenin tek kabloya gore dezavantajlarindan bahsedildi ve tedasin kabul etmeme ihtimalinden ama kimse demedi ki cekilemez diye.
Tekrar diyorum benim tepkim konunun baska noktaya cekilmesi.
Ayrica dogan bey iki tane 16lik olmaai dogru demis. Evet dogru hatta hesap sonucu belki iki tane 10luk kablo ile de cozum olabilir. Ancak avantaj ve dezavantajlari iyi degerlendirilmeli ve iscilik kaliteli olmali ki montajdan, gevseklikten kaynaklanan direnc farkliliklari olusmasin. En onemlisi de dagitim sirketine kabul ettirmek. Sonra kabloyu sayaca sokabilmek de onemli sayac kismi bu kesti icin onemsiz ama 35lik ve uzerinde zorluk cekilebilir diye dip not duseyim. (Tek bir abone/daire icin 35lik cektigim oldu)

Pdf de kablo kesitini hesaplarken akim tasima kapasitesine karsi yapmasına rağmen, gerilim düşüm hesabı yapmamis.

25lik kablo 16lik kablonun bir ustu oldugu icin degil, sistem en basta 25lik oldugu icin kullanildi.

Mevcut kablo 25'lik ve konuyu açan arkadaşımız, bu 25'lik kablo yerine elindeki 16'lık kabloyu 2 adet paralel çekerek kullanıp kullanamayacağını soruyor.

Verilen yanıtlarda da 2 tane 16'lık kullanmanın uygun olmayacağı çeşitli gerekçeler gösterilerek söyleniyor ve sonuçta 25'lik kablo çekiliyor.

Bende paralel kablonun kullanılmasının bırakın yanlış olmasını, ekonomik olarak tercih edilmesi gereken bir uygulama olduğu yönünde bir hocamızın, meslektaşımızın yazısını paylaşıyorum.

Benim okumadan yorum yaptığımı, birşeyleri farklı şekilde lanse ettiğimi, konuyu başka yere çektiğimi söylemeden önce, keşke ne demek istediğimi anlamaya çalışsaydınız.

Son düzenleme:
Burada birilerinin ne demek istedigini anlayamayiz. Ancak ne dediklerini anlayabiliriz.
Simdi acikladiginiz icin ne demek istediginizi de anlayabiliyoruz. Soylediklerinizden yola cikarak soylemek isteyebileceklerinizi anlayabilmek icin sizi cok yakindan tanıyıp neyi soyleyerek neyi ifade ettiginizi iyi analiz etmis olmak gerekir. Bunun otesinde bir yeteneyi olan varsa, yani birisi soylemek istediginden farkli bir sey soylesin bende soylemek istedigini anlayayim diyen varsa ayakta alkislayalim

konuya şöyle bir soruyla dahil olmak isterim. 2 kablo çektiğini farzedelim
a) kablo boyları eşit ise direnç tutmuyor
b) dirençler eşit ise kablonun biri 10 cm uzun oluyor

hangisini tercih etmeliyiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…