Kablo arıza yeri tespit cihazlarının sadece yurt dışından temin edileceği ve çok pahalıya mal olabileceği, çok tehlikeli cihazlar olduğu, nerdeyse çok özel kişilerce kullanaılacağı, neredeyse supermen gibi kiş olmak gerektiği gibi birtakım saçma sapan yorumlara rastladım. Her elektrikli cihaz kullanılmaları sırasında bir takım kurallara uymak zorunluluğu getirir. Her kez bilir ki, ıslak elle prizlere dokunmak sakıncalıdır. Bu gibi cihazları kullanacak kişilerin biraz da elektrikle ilgili meslektaşler olduğu göz önüne alınırsa, en azından bazı kuralları bilmesi zorunludur. Bu gibi cihazların yurt içinde imalatı olduğu gibi, bu tarihe kadar, kablo arıza tespit cihazlarıyla çalışıpta, hayati tehlikeye uğramış bir meslektaşımıza rastlamadım. Ayrıca, bu forum içinde; bazı arkadaşların, bazı yurt dışı firmaların cihazlarını çaktırmadan övdüğünü, kısacası reklamını yaptığı şüphesindeyim. Bırakın bu reklamları. Bu cihazlar çook yüksek teknolojiyi gerektirmiyor. Ben araştırdım. Kablo arıza yeri tespit cihazları dünyada 1945 yılından beri kullanılıyor. O yıldan bu güne kadar, teoride bir şey değişmemiş. Cihazlar aynı teoriyle çalışıyor. Değişen tek şey, o zamanlar sadece anolog olan voltmetre ve ampermetreler, şimdilerde dijital olmuş. Bu konuda bir çok yerli kuruluş atılımda bulunmuş. Bu cihazları da yapmış. Yapmakla kalmamış, kablo arızalarının nasıl bulunduğunu türkçe olarak açık açık yazmış. İlgilenen arkadaşlar google' girip, arama motorlarıyla "kablo arıza" kelimelerini aratırlarsa karşılarına bu konu ile ilgili bir çok yerli kuruluşa rastlayabilirler.