Kablo bulucu tavsiyesi

recsin

Üye
Ustalar s.a.
Apartman telefon satralinden daireye giden kabloyu bulmak için en kullanışlı ve ekonomik, hangi cihazi tavsiye edersiniz?
Aynı sekilde Cat6 bulmada kullanılacak.
Test ederken kablonun her iki ucu boşta mi olmalı bir ucunun santrale bağlı olmasının etkisi olurmu?
Saygılar

Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ustacım cevap ve yardım için teşekkürler.
Senaryo şöyle; apartmanın bodrumunda santrale kablolar terminallere sıkı geçme şeklinde bağlı. Dairede ise iki telli telefon veya Cat6 ucu mevcut.
Daireden santrale giden kabloyu sökmeden bularak işaretlememiz gerekiyor.
Anlasilan tavsiyelerinden pense olmayan cihaz işimize yarar doğrumu usta?

Senaryo şöyle; apartmanın bodrumunda santrale kablolar terminallere sıkı geçme şeklinde bağlı. Dairede ise iki telli telefon veya Cat6 ucu mevcut.
Evet, sadece yazdığınız kadarlıksa hiç bir şey almanıza gerek yok, iyi bir elektrikçiden yardımla, santraldeki kablo çiftlerini söküp hariçten 12V adaptörün uçlarına sırayla bağlayınız, en önce dairenizdeki kablolara da voltmetre bağlanacak, santraldaki hangi kablo çiftinde voltmetre değer gösterirse o sizin kablonuz demektir.

Olaya biraz açıklık getirmek istiyorum. Sizin aradığınız cihaz tam olarak :

https://www.hepsiburada.com/wellhise-ms6812-cok-fonksiyonel-kablo-test-cihazi-pm-HB00000RYJYV

Milyon tane yerden kablo geliyor olsa net olarak bulursunuz bu cihaz ile, ama bu cihazı ilk aldığınız zaman cihazın sesi sizin işinizi zorlaştırır ve kabloları bulamazsınız parazit sesi üretir, kabloda da aynı sesi duyarsınız duvara tuttuğunuzda da yani ayırt edici olmaz bu yüzden de kimse bu cihazı tercih etmez...

Bu cihazların ustalar arasındaki lakabı bili bili cihazıdır. Cihazın elektronik devresinde iki tane direncin yeri değiştirilerek algılama cihazının içinden gelen bili bili bili sesi tam olarak oturur ve artık her ama her kabloyu % 98 doğruluk payı ile bulursunuz...
https://www.hepsiburada.com/wozlo-a...-disi-disi-konnektor-50-adet-pm-HBC00003BI3RF

Bu tarz bir ek aparatı alıp bir ucunu cihazın rj11 soketine diğer ucuna ise bir tane cat 6 kabloya rj 45 uç çakıp kabloyu 15 cm uzunluğunda kesip uçlarını açıp cihaza takarsanız rj 11 de rj 45 de sorunsuz bulunur.

Aslında bu konunun sanırım forumda detaylarını anlattığım bir yer olacak cihazın hangi dirençleri yer değişiyor vs diye ama konuyu bulamadım.

Olaya biraz açıklık getirmek istiyorum. Sizin aradığınız cihaz tam olarak :

https://www.hepsiburada.com/wellhise-ms6812-cok-fonksiyonel-kablo-test-cihazi-pm-HB00000RYJYV

Milyon tane yerden kablo geliyor olsa net olarak bulursunuz bu cihaz ile, ama bu cihazı ilk aldığınız zaman cihazın sesi sizin işinizi zorlaştırır ve kabloları bulamazsınız parazit sesi üretir, kabloda da aynı sesi duyarsınız duvara tuttuğunuzda da yani ayırt edici olmaz bu yüzden de kimse bu cihazı tercih etmez...

Bu cihazların ustalar arasındaki lakabı bili bili cihazıdır. Cihazın elektronik devresinde iki tane direncin yeri değiştirilerek algılama cihazının içinden gelen bili bili bili sesi tam olarak oturur ve artık her ama her kabloyu % 98 doğruluk payı ile bulursunuz...
https://www.hepsiburada.com/wozlo-a...-disi-disi-konnektor-50-adet-pm-HBC00003BI3RF

Bu tarz bir ek aparatı alıp bir ucunu cihazın rj11 soketine diğer ucuna ise bir tane cat 6 kabloya rj 45 uç çakıp kabloyu 15 cm uzunluğunda kesip uçlarını açıp cihaza takarsanız rj 11 de rj 45 de sorunsuz bulunur.

Aslında bu konunun sanırım forumda detaylarını anlattığım bir yer olacak cihazın hangi dirençleri yer değişiyor vs diye ama konuyu bulamadım.
Çok teşekkürler ustam
Dirençleri tarif edermisiniz bu cihazdan alıp yerlerini degistireyim

Silah şeklinde olan lolo bili bili kablo bulucu cihazını kullanabailirsiniz ben yeşil olanın mastech marka olanını kullanmıştım uzun mesafelerde sinyal zayfılaması tüm kablolardan sinyal vermesi problemi yaşıyodum.

Bulmak istediğim cat veya telefon kablosunda iki ucu birbirine kısa devre yapıyodum karşı taraftada aynı renkleri cihaza bağladığımda kısa devre ışığı yanardı o şekilde bulurdum kablomu.

Voltaj verme olayı bence; yerleşim yaşam olmayan yerlerde işe yarar.Kabloyu boş sanıp voltaj verirsiniz, ucu hiç ummadığınız bir yerde aktif cihazda sonlanmış olabilir,sonra cihaz yanar uğraş dur. 3 kuruşluk kar yapcaktık 5 kuruşluk zarardayız

Bu cihazdan yaklaşık 10 yıl önce almıştım sesi çok zayıf bazen de sinyal bulamıyorum içini açmak hiç aklıma gelmemişti, müdahale için dirençlerin görseli var mı?

Çok teşekkürler ustam
Dirençleri tarif edermisiniz bu cihazdan alıp yerlerini degistireyim
Elbette ederim ama cihazın içini açıp görsel olarak yerlerini işaretlemem ve aynı zamanda da değerlerini söyylemem gerekir. Lakin gece vardiyasından geldim kafam kazan gibi biraz dinlendikten sonra ilk bulduğum fırsatta halledeceğim. İnşaallah

Elbette ederim ama cihazın içini açıp görsel olarak yerlerini işaretlemem ve aynı zamanda da değerlerini söyylemem gerekir. Lakin gece vardiyasından geldim kafam kazan gibi biraz dinlendikten sonra ilk bulduğum fırsatta halledeceğim. İnşaallah
Cihazım geldi ustacım paylaşımını dört gözle bekliyoruz

Forum istatistikleri

Konular
129,671
Kullanıcılar
452,371
Son üye
cihan topaç

Yeni konular

Geri