Kablo Kesit Tayini Formülü (kablo kesit hesabı formülü)

sonuc yine 25 A lik sigorta olmuyormu kisa devre kesme akimi degisiyor demek istediniz

arkadaşlar %e: 0,0124xLxP/S formülü bakır için.. Alüminyum için kesit formülünü bilen varsa yazabilirmi..

%e:0.0217×L×P/S Alüminyum üçün

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app

850 metre yildiz ucgen calisacak motor icin 3x50+25 alvinal kablo yeterli mi?

Merhaba arkadaşlar,
Benim yardıma ihtiyacım var , kurulu guc= 1285928 w / talep gucu = 1028742,4 W olan bir dagitim panom var bu panoya kablo secimi yapmak istiyorum ama , 3 damar kablolar yetersiz kaliyor , tek damar kablolardan secmem gerekiyor ama nasil yapacagimi bilmiyorum , forumda aradim ama bulamadim , kesit programina gore sonuc 1082 mm kesit cikiyor ama bu kesit bir faz icin mi yoksa 3 faz icin mi yani buna gore nasil kablo secimi yapacagim , konu hakkinda yardimlarinizi bekliyorum.

Arkadasim bana bunu nasil hesapladigini daha ayrintili anlatir misin , hesabinda kw i 4 e böldün bu 4 nerden geldi,ve 4mm2 ne demek kaclik kablo yani birde gerilim yuzde 3 ten fazla cikarsa ne olur sunun tam formulunu yazarsaniz ornekle beraber sevinirim,artikac amper sigorta gider s
Dedigimizde nasil hesapariz,sen 25 amperi bulurken 1,73 kullandin o nerden cikti,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…