kablo test cihazı

akerelk

Üye
Katılım
10 Kas 2009
Mesajlar
55
Puanları
1
slm arkadaslar piyasada cok miktarda yer altı kablo arıza test cihazı var bunları kullanan veya hakkında bilgisi olan var mı ? Noktasal çözüm hakkında güvenirliği var mı ? bu cihazlardan tavsiye edebilinir mi ? edelebilise hangi markayı terc,ih edebilirsiniz ? fiyatları hakkında bilgisi olan varmı :confused::confused:
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
test cihazları genelde tedaş'ta olur özelde bulaman imkansız tedaşa gidip ücretini yatırırsan test aracıda varsa test yaptırabilirsin.
 
çok sık arızayla karşılaşılmıyorsa ölçü aletini almaya gerek yok tedaş emeklisi ve bu işe devam eden kişiler var ayrıca arkadaşın da dediği gibi belirli bir ücret karşılığı tedaş ta bu işi yapıyor.fault wizard tavsiyemdir
 
tedasın cihazı var fakat maliyeti cok yuksek ve bu arızalarla sıklıkla karşılaşıyoruz . Piyasada arastırdım bu işle ugrasan bayagı firma var ve bu cihazların satısıda var. bu cihazlardan temin etmeyi düşünüyorum ama bizim aradıgımız hem bizim işimizi görecek hemde cihazın maliyeti uygun olacak. bu cihazlar hakkında bilgisi olan varmı arkadaslar???
 
Fault wizard küçük elde taşınabilir yaklaşık 23 kg şarjlı bir ölçü aleti 350j ile 10 kv kabloyu 3000 metrede tespit edebiliyor darbe sesi diğer ölçü araçlarıyla aynı seviyede yaklaşık 12000 euro civarında ve ek program ve laptop ile eğrileride izlemek mümkün tavsiye ederim
 
Arkadaşların dediği gibi Türkiye'de genelde sadece Tedaş'ta olan kocaman bir cihazdır bu, büyük bir arabanın kasasında taşınır ve Tedaş ciddi miktarlarda para talep eder kullandığı takdirde. Firmamın 2 yıl önce Amerika'dan getirttiği cihaz bizde mevcut. Daha portatif, 10 kv'a kadar gerilim veriyor ve bu arıza yerini bulmak için gayet yeterli oluyor. Kabloda kısa devre mi yoksa açık uç mu var ve kaçıncı metrede bunu öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca reklam gibi olmasın ama Tedaş kadar da ücret almıyoruz :) Bu yıl yine Amerika'dan bir cihaz getirttik , cihaz yer altındaki sesleri duymamızda etkili oluyor bir nevi ses yükseltici yani. Dolayısıyla kabloya 10 kv verdiğinizde üstünde kaç kat asfalt olursa olsun bu cihaz sayesinde patlamanın nerede olduğunu duyabiliyoruz.

Kısacası arızanız olduğunda benimle iletişime geçebilirsiniz , batı Ege'de olanlar için söylüyorum :)
 
enjinia kardes biz iç anadaoluda iş yapıyoruz önerebilecegin marka varmı ??
 
SebaKMT firması bu işte en iyisidir.
Noktasal tespitler bazı işlemleri gerektiriyor. Hemen cihazı bağlar bağlamaz şu metrede diyemez. Spektrometre, darbe jeneratörü ve dinleme cihazı 3 lüsü gerekli. spektrometre 40 vdc sinyal basar kabloya. Eş zamanlı olarak darbe jeneratörü 16kv-32Kv-60kv-80kv değerinde dc basar kabloya. Ama çakışır diyebilirsiniz aralarında filtre mevcut. Neden voltaj yüksek derseniz nedeni kopuk yada omajlı kabloda spektrometrenin darbe sinyalini arızalı noktadan karşı tarafa geçirmek ve geri dönen sinyali tekrar spektrometreye iletmede köprü vazivesi görmektir. Geri gelen sinyal spektrometre ekranında grafik olarak görülür. Tepe değeri yüksek olan metrajda sorun var demektir. Ama noktasal değildir 50 metre aşağıda olabilir yukarıda olabilir. Amaç kablo boyu yeri kazmamaktır. Arızayı sıkıştırmaktır.
Grafiğin verdiği metraja gitmeden darbe jeneratörünü tekrar devreye alırsınız. Ve belli aralıklarla kabloya yüksek dc voltaj basar. Nedenide arızalı noktada ark yaptırarak ses ve manyetik pik oluşturmaktır. Bu işlemden sonra elinize alırsınız dinleme cihazını ve spektrometrenın verdiği grafik metrajı içerisinde 50 metre aşağı ve yukarı olacak şekilde yeri dinleye dinleye gidersiniz. Dinleme cihazı 2 farklı şeyi ölçer birincisi ses ikincisi manyetik pik. Bu ikisi hangi noktada üst üste binerse o noktayı kazarsınız ve arızayı görürsünüz.
Bu cihazla aynı zamanda kablo izolasyon testide yapabilirsiniz.

Araca monteli sistem için 400 bin tl yı gözden çıkarsanız iyi olur derim
 
Son düzenleme:
400 bin tl ve 50 metre ????

İkiside cok kötü bence fiyat cok pahalı 50 metrede noktayı bırak mahallesel tesbit desek yeridir.
 
dünyada daha gelişmiş bir örneği varsa memnuniyetle izler dinlerim.
Kablo fabrikanız yoksa ve şimdilik lazımsa kiralayın teaştan fiyat uçuk evet.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,225
Mesajlar
924,406
Kullanıcılar
451,592
Son üye
Elektromanyakid

Yeni konular

Geri
Üst