Kablosuz Elektrik İletimi

Havadan iletilen elektiriğin çokda zararlı olacağını düşünmüyorum.sözkonusu iletim yapılmasa bile vücudumuz statik elektrik ile binlerce voltu bulan elektrik yüklenmesiyle zaten karşılaşmaktadır.bazen ark şeklinde atlama yaptığına çogunuz tanık olmuşsunuzdur bu en azından 5000 volttan fazla elektrikle yüklendiğimiz anlamına gelmekte.tabiki akımı düşük :)))
 
Bence bu olay kesin insanların ışınlanmasına yol açar ama çok tehlikeli bir de söylemek gerekirse ben ce elektrikin babası nicole tesla mükemmel adam
 
Kablosuz elektrik iletimi günümüzde üzerinde en çok durulan teknoloji araştırmaları arasında yer alıyor. Bu araştırmalar son olarak Sony firmasının 80cm ötedeki bir monitöre 60W ‘lık enerji iletimi ile monitörde görüntü elde edildi. Basına yapılan açıklamada Sony bu yeni teknolojinin en kısa sürede dizüstü, tv gibi birçok platformda kullanılacağının sinyallerini verirken bilim adamları araştırmalarına devam ediyor.

Tesla bugün hayatta olsaydı sanırım şuan elektrik enerjisini kablosuz olarak kullanıyor hatta bu konuda ileri düzeyde çalışmalar yapılıyor olurdu.

Tesla (1856-1943) yaşadığı yıllarda elektrik enerjisini 26 mil uzağa, gücü telsiz ile iletilebilene kadar deneylerine devam etti. Sonunda 26 mil mesafede, toplam 10 kW’lık 200 tane akkor ampulü yakmayı başarmıştı.

Günümüz teknolojisi ileride bizlere gerçektende kablosuz özgürlüğün tadını çıkartabileceğimiz günlerin yakın olduğunu gösteriyor.

Yalnız aklıma takılan en büyük sorulardan bir tanesi insan sağlığı..!

Yaşadığımız dünyada GSM Sinyallerinden tutunda Wi-Fi sinyallerine, TV ve Radyo sinyallerinden telsiz sinyallerine kadar birçok manyetik sinyale maruz kaldığımız ortada. Bu tip sinyallerin insan sağlığına direk olmasada muhakkak ki dolaylı yollardan zararı olabileceği düşüncesi insana yerli yersiz bir korku veriyor.

Günümüz baz istasyonlarının ne kadar minimuma indirgenmiş ve insan sağlığına zararsız olduğu söylensede her ne kadar wi-fi sinyalleri zararsız denilsede çevremizdeki bütün bu sinyaller tek başlarına ne kadar zararsız olsada karmaşık bir kompleks içerisinde hepsine birden maruz kalmayı kolay kolay hiçkimse göze alamaz.

Bu konuyla ilgili olarak WiTricity şirketide büyük çalışmalar yapmakta. En son olarak elektrik kablosu olmadan bir ampulü birkaç adım öteden yakmayı başardığını kanıtladılar. Birkaç yıl sonra insanların elektrik kablosuna ihtiyaç duymadan elektrik enerjisini kullanabileceklerinin müjdesinide vermekteler.

Peki bu elektrik enerjisinin bir metre öteye iletilmesinde insan sağlığını etkileyebilecek yan etki var mı ?

Kablosuz iletilen elektirik enerjisine Wireless Power Consortium başkanı Menno Treffers havadan iletilen teknolojinin insan sağlığına kuşkusuz etki edeceğini idda ederken WiTricity şirketi CEO’su Eric Giler ise icad ettikleri teknolojinin yer küreden yayılan (Dünyamızın yaydığı) magnetik salınıma eş değer olacağını ve insan sağlığını tehdit etmeyeceğini idda ediyor.

Kim ne derse desin bundan geçmiş yüzyılda yaşamış olan Fizikçi, Mucit, Mühendis Nikola Tesla’nın 1800′lü yıllarda ilk yaptığı testte başarısız olsada sonraki testinde 21km ötedeki 200 ampülü yakabildiği gerçeği ortada. Henüz teknoloji onun düşünceleri ve deneyleri kadar ileri olmasada önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde kablosuz elektrik enerjisi kullanım standartlarımız içerisine girecek.

Tesla nin icatlarinda 26 mil otede lamba yaktigindan bahsedilir ama 10 kw lik bir lamba biraz garip degil mi
Hemde 200 adet ???


www.facebook.com/ateacnc
 
Yanlış hatırlamıyorsam lambaların toplam gücü 10 kW olmalı

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Dünyamız var olduğundan beri kablosuz iletim var. Yaradan bunu hem aydınlatma amaçlı hem de elektrik enerjisi elde edilebilir şekilde planlamış. Güneşin mor ötesi ve kızıl ötesi ışınları (gözle görülmeyenler) 700W/m2 den yani yarıdan fazla.

Kablosuz enerji iletiminde önemli olan enerjinin hangi frekansta ve hangi güçte iletileceği. Tesla da bir deneyinde ölçüyü kaçırınca büyük bir patlama ile koca bir ormanı yakmış. Aynştayn ile frekansları kullanarak koca bir gemiyi ışınlamayı dahi denemişler. Ben liseye yeni başladığımda (1983) pilsiz radyo devreleri çok yaygındı. Ferit nüve üzerine sarılmış bobin ile küçük voltaj elde edilip besleme olarak kullanılırdı.
 
Böyle birşey olması bilim için çok önemli bir buluş olacaktır
 
Sağlık mı teknoloji mi ?Yine seçim yapmak zorunda kalıyoruz.Daha da kötüsü herkes teknolojiyi seçiyor.
 
haklısınz bilim açısından güzel birşey ama uygulamaya geçtiğini hayal edin bil hassa elektrikçi arkadaşlar
belki şuanki sistemlere göre maliyet düşecek doğru orantılı olarak işçilik düşecek kafayı kullanamayan
belki aç kalacak işin sağlık yönünü söylemiyorum bile....
ama bilim açısından güzel birşey tabii;)
 

Forum istatistikleri

Konular
130,254
Mesajlar
934,811
Kullanıcılar
453,486
Son üye
mmc007.02

Yeni konular

Geri
Üst