Kablosuz Görüntü Aktarım Cihazı

aponal

Üye
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
223
Puanları
1
Yaş
46
kapalı alan kablosuz görüntü aktarım zihazı satan yada fiyatları bile varmı marka ve fiyat verebilirmisiniz
 
hama marka kullanıyorum, almadan önce çok araştırdım. kablosuz modem vs ile sorun olduğunu yazmışlardı. ben sorun yaşamadım. bazen alıcı ve verici arasından biri geçtiği zaman karlanma olabiliyor...
 
ÖNCELİKLE ARKADAŞIM DİĞER ARKADAŞLARIN TAVSİYE ETTİĞİ CİHAZLARDA İŞİNİ GÖRÜR FAKAT ORTAMA GÖRE BİR ÇOK CİSİMDEN ETKİLENEREK ÇALIŞMAKTADIRLAR ODA RF SİNYALLARI DÜŞÜK OLDUĞU İÇİN DERSENKİ KAPALI ALANDA BANA 30 METRE GİBİ MSEFAE YETER O CİHAZLAR UYGUNDUR DERİM AMA YİNEDE PARAZİTTE YAPAR DERİM. SÜREKLİ OLMASADA ARA ARA KESİN YAPAR . AMA CİDDİ BİR İŞ İÇİN KULLANMAYI DÜŞÜNÜYORSAN BU KULLANDIĞIM CİHAZLARIN EN ALT KADEMESİNDE BİR CİHAZ 50 İLA 500 METREDE BİLE SORUNSUZ ÇALIŞAN BİR CİHAZDIR HERTÜRLÜ GARANTİSİNİ VERİRİM . FİYATIDA 700 TL MODELİDE OPAX-610 PİYASA FİYATI 1000 İLA 1200 TL ARASI DEĞİŞİYOR ÜRÜNLER SIFIRDIR VE GARANTİLİDİR .ÖZELLİKLERDE ŞUNUN KRESİNLİKLE ALTINI ÇİZİYORUM DİĞER UCUZ CİHAZLARDA AYNI FİRAKANSTA GÖSTERİLİYOR FAKAT CIKIS GÜÇLERİ BU CİHAZLA KESİNLİKLE AYNI DEĞİLDİR 100 mW GERÇEK ÇIKIŞ GÜCÜ OLAN PROFESYONEL BİR CİHAZDIR.
2.4 G 100 mW Wireless A/V 4 KANAL
TRANSMITTERS (KABLOSUZ KAMERA VERİCİ) kablosuz ses ve görüntü aktarım cihazı 2.4 Ghz / 100 mW

50-150 METRE

ÇIKIŞ GÜCÜ: 100mW
ÇALIŞTIĞI FREKANS ARALIKLARI : 2.4 GHZ



' PARAMETRELER '

Model :OPAX-601
Çalışma Voltajı : :DC 12V
Çalıştığı Akım: 100mA
Çıkış Frekansı : 2.2G/2.3G/2.4G
Kanal Sayısı :12 CHS
Çıkış Gücü: 100mW
Video Çıkış : 1 Vp-p(FM)
Audio Çıkış: 1 Vp-p(FM)
Audio Taşıma Frekansı : 5.5M 6.0M
Ağırlık : 28g
Boyutlar (L*W*H) : 41*28*16 mm
Ürün Rengi: Mavi
Açık Alan Etkili Menzil: 50 & 150 metres
İçindekiler : 1 Adet verici, 1 adet alıcı receiver, 2 adet anten ,TX kablo,güç kabloları
Çalışma Sıcaklığı : -10;+50
2.4 G Wireless A/V 12 KANAL RECEIVER (KABLOSUZ ALICI)



12 CHANNELS WİRELESS AV RECEİVER (ALICI)
PERFORMANCE PARAMETER:

Voltaj : DC 7-12V
Çıkış Akım : 250 MA
Video Çıkışı : 1VP-P
SesÇıkışı :1VP-P

Frekansları

2.4G SERİES

2.410G 2.430G 2.450G 2.470G
2.490G 2.510G 2.390G 2.370G
2.350G 2.330G 2.310G 2.290G


BU RECEIVER KULLANILA FREKANS ARALIĞI 12 KANAL DIR. ANCA TRANSMITTERIMIZ TOPLAM 4 KANAL OLDUGU İÇİN SADECE ALICIDA KULLANILCAK FREKANS 4 'DÜR.




UZMAN GÖRÜŞÜ :

50-200 Metre açık alanda görüntü aktarabileceğiniz bir transmitterdir. Mesafler bazen 300 metrenin üzerinede çıkabilmektedir. İl,ilçe ve kasabadaki frekans kirlilğine bağlıdır. Aynı cihazdan aynı ortamda maksimum 4 cihaz kullanılabilir. Kısa mesafelerde bu cihazı kullanmanızı tavsiye ederiz.

Kablosuz Transmitter Kullanım Klavuzu

Sisteme elektrik verilmeden önce power jak,ses jak,video jak ve özellikle Antenler takılı olması gerekmektedir..
Cihaz dış hava etkenlerinden korunacaksa mutlaka plastik bir pano içerisine konulmalıdır. Ve panonun içerisi komple aliminyum folyo ıle kaplanmalıdır.( Plastik pano içerisini aliminyum folyo ile kaplamak toplam mesafeyi %50 oranında daha fazla mesafeye ulaşmak anlamına gelmektedir…)
RF (Radyo Frekanslı Sistemler) cihazlar ısınıcağından dolayı mutlaka pc’de kullanılan fanlarla (min. 2 adet ) takviye edilmelidir. Vericinin 3 cm yakınında 1 adeti üflemeli,diğeri ise ortamdaki sıcak havayı dışarıya atacak şekilde plastik panoya monte edilmelidir..
Kablosuz vericilerde kullanılması gereken güç kaynağı mutlaka swich mode adaptör kullanılmalıdır.. Adaptör kısmı aslında en önemli kısımdır. Üretici firma cihazın her 1 watına 1 amper adaptör tavsiye etmektedir.. Örnek : 1000 mW bir cihaza min 1500 mA adaptör tavsiye edilir.. 2000 mW bir transmittere 3000mA adaptör Kullanılır. Watına 1 ekleyerek bu sonuca ulaşabilirsiniz..
Sisteme gelen 220 volt mutlaka ama mutlaka Güç kaynağından gelmeklidir. Rf’ler voltaj değişiminden %100 etkilenmektedir.. Gerek elektrik ister 220volt isterse 12 volt olsun, aralıklarla değişmesinde rf in sinyali bozulmaktadır. Rf lerde düşük voltajın değişmesi bile sinyal kalitesini bozar.. Bizde bunun önlemini 220 voltun ayarını güç kaynağından sabit bir voltaj ile ayarlayarak önüne geçmiş bulunmaktayız..
Yıldırımdan kaynaklanan veya yüksek voltajdan kaynaklanan hasarlarda ürünlerimiz garanti kapsamına girmez…
Kablosuz vericilerde kullanılan elektrik mutlaka güç kaynagından gelmelidir.
Tüm kablosuz vericilerin ve alıcıların görüntü (video) ucu sarı uçtur..
Besleme Kırmızı kablodur
Ses beyaz kablodur..
Montajda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Alıcı ve Verici Mutlaka yerden yüksekte ve sabit olmalıdır.. Asla elle veya manuel şekilde yönetmeyiniz…ve hareket halinde olmamalıdır. Yoksa görüntülerde droplarla karşılaşabilirsiniz.. Drop: Görüntülerin gidip gelmesi olayına yani görüntü parazitli olmasına denir..
Job Antenler Asla kırılmamalıdır. Anten dik durmalıdır,bükülebilir ama asla bükmenizi tavsiye etmiyoruz..
Verici ile kamera arası kablo mesafesi 15-20 metreyi ( alıcı ile görüntü alınacak cihaz ) asla geçmemelidir.. Eğerki geçilecekse bakır oranı yüksek kaliteli rg6/u6 kablo kullanılmalıdır. Asla kullanılan kabloda ek veya ilave yapılmamalıdır. Yapılan ekler yerine lehim veya konnektör kullanmanızı tavsiye ederiz. Ya görüntü alamassınız yada görüntü kaliteniz düşer.. Yada Görüntülerde siyahlı geçişler görürsünüz.
Size verilen tüm kablosuz vericiler birbirlerini mutlak görmesi ile çalışır. Arada dağ,tepe,bina veya ağaç olmamasına dikkat ediniz.. Kısa mesfaede pek etkilenmeyebilir ama uzun mesafede ohm (omaj) düşeceğinden sinyal karşı tarafa iletilemez.. Sistem point to point sistemi mantığına yakın çalışmaktadır.. Cihazların önü asla kapanmamalıdır.. Cihazlar tek bir noktaya değil heryöne görüntü akatarabilir. Başka bir alıcı ile görüntü alınabilir… aynı görüntü birde fala alıcı ile kullanabilme imkanınız vardır..
Aynı Ortam Aynı Cihazdan Kaç Adet Kullanabiliriz..


Toplam 3 farklı bandımız mevcuttur..
a)1.2Ghz Band
b)2.4Ghz Band
c)1.5Ghz Band


Satmış olduğumuz cihazların hangi frekans ve kac kanallı olduğunu sitemizde yayınlamaktayız. Öncelikle aynı ortamda ve yakın mesafelerde aynı cihazdan maksimum kaç adet kullanabileceğimizi açıklayalım.. Örnek olarak Opax-800 modeli olarak adlandırdığımız 800mW cihazımız 1.2 Ghz olup 8 kanallıdır. Bu nedemek aynı ortamda bu cihazdan aynı yerde 8 adet kullanabilirsiniz demektir.. Bazı müşterilerimiz 8 kanal deyince 8 adet kamerayı 1 adet verici ile aktarılır anlamaktadır, bu cok yanlış bir kanaattir.. Dikkat ederseniz ürün acıklamalarında transmitterlerimizin kullanmış olduğu frekansları teker teker ayrıntılı biçimde yazmış bulunmaktayız.. 8 kanallı bir cihazdan aynı ortamda ve cok yakın mesafelerde kullanılıyorsa ve hepsıde aynı yönden gelıyorsa ( tüm vericilerin saat 1-2 yönünden geldiğini düşünelim) ozaman 8 kanalın 8 nide aynı ortamda kullanamassınız.. Frekans aralıkları 20-40 mhz oldugu için üst üste binme yapar,ozaman 8 kanallı cihazdan aynı ortamda 4 adet kullanmanızı tavisye ederiz. Endişelenmeyin bu cihaz sadece 1.2 Ghz olduğu için daha 2.4 ghz ve 1.5 ghz li bandlarımız vardır.. 1.5 Ghz olup 12 kanal cihazdan yakın mesafelerde (uzak mesafelerde ve farklı yönlerden gelenlerde 12 kanalın 12 sınıde kullanabılrısınız, bız en kötü ihtimali yazmaktayız..) en kötü ihtimalde 6 kanal kullandığımızı düşünelim, hala bitmedi birde 2.4 ghz bandımız var, bu cihazlarında 8 kanalıda olduğuna göre bu 2.4 ghz nınde 4 kanalından istifa edersek toplam 14 kamerayı aynı ortamda yakın mesafe ve aynı yönde dahi olsa aktarabilmekteyiz.. Özetleyecek tüm cihazlarımızdan 3 çeşit bandı kullandığımızda , ve vericilerin hepsinin aynı yönde olduğunda toplam kanal sayılarının sadece yarısını kullandığımızda aynı ortamda toplam 14 vericiyi kullanabilmekteyiz.. toplam 14 kamera aktarabiliriz anlamına gelmektedir…Daha Fazla bilgi için transmitterlerden sorumlu satış elemanlarımıza ve teknik servisimizden fikir alabilirsiniz…

KABLOSUZ GÖRÜNTÜ AKTARIM CİHAZLARI İLE İLGİ SIK SORULAN SORULARINIZ


Soru-1 : Kablosuz Transmitterlerin Çalışma prensibi,Tanımı ve Mantığı nedir?

C-1: Kablusuz Transmitterlerimiz RF dediğimiz Radyo Frekansı olarak adlandırılan sistem ile çalışır.RF Radyo Frekansı kelimelerinin kısa yazılışı. Frekansı 1MHz - 1GHz aralığında olan sinyallere verilen genel addır.
Transmitter : Verici - Receiver :Alıcı
Elektromanyetik spektrumda ayrıca şu tanımlar kullanılır:
1MHz - 1GHz --> RF
1GHz - 30GHz --> Mikrodalga
30GHz - 300GHz --> Milimektrikdalga
RF Teknolojisi haberleşmede kullanılan bi teknoloji türüdür. Radyo frekansı (rf) teknolojisi sırası ile veriyi iletmek ve almak için yapılandırılmış verici ve alıcı devreleri ile verilen frekans değerlerine göre çalışır.Verici gücü ve alıcı duyarlılığı ne kadar mesafede haberleşmenin sağlanabileceğini belirler. Yüksek iletim güç çıkışı televizyon sistemleri gibi uzak menzilli haberleşme sistemleri için kullanılır.Kısa menzilli haberleşme sistemleri genellikle düşük güce gereksinim duyar.Böylece kısa menzil için tasarlanmış olan teknolojiler ,taşınabilir küçük cihazlar için uygulanabilir.
Diğer önemli karakteristik ise radyo dalgalarının penetrasyon özelliğidir.Infrared teknolojisi gibi teknolojilerde bir çok cisim haberleşmeye engel olmaktadır, rf teknolojisinde genel olarak bir sorunla karşılaşılmaz.Bunun anlamı;rf teknolojisinde, verici ve alıcı devrelerinin data alışverişini sağlamak için herhangi bir görüş hattına gereksinim duymamalarıdır.
Soru-2:Kablosuz Transmitterimiz Sadece Vericiden mi oluşmaktadır?
c-2 : Hayır, transmitterlerimiz 1 verici ve 1 alıcıdan oluşmaktadır. Her vericinin kendi bant aralığında bir alıcısı ile verilmektedir.
Soru-3 : Cihazlarınızda 4 kanal,8 Kanal ve 12 kanal özelliği var denilmektedir. Bu 12 kanal deyince 1 setiniz 12 adet kamerayı tek bir cihazlamı aktarmaktadır._?

C-3: 4 Kanal,8 Kanal ve 12 kanal demek 1 verici ile kanal sayısı kadar kamera aktarır demek değildir. Burada anlatılmak istenen, aynı cihazdan aynı ortamda kanal sayısı kadar set kullanabilirsiniz demektedir.Trasnmitterlerimiz 12 kanal deyince PLL olarak frekansı sabitlenmiş 12 adet frekansı kendi band aralığında görüntü ve ses aktarır demektir. Ozaman aynı ortamda 8 kamera kullanılacaksa, aynı setten 8 adet alınması gerekir tabiki kanal sayısı ile doğru orantılıdır. 8 Kamera kullanılcaksa 8 kanallı cihazdan 8 adet alınacaktır..
Soru-4 : Cihazlarinizda alıcı ile verici birbirini görmelimi dir ve nasıl çalışır?
C-4 : Eğerki görüntü aktarımı yapılacak yerlerde mesafe ne kadar büyükse Transmitter (verici) ve Receiver (alıcı) mutlaka biribirini görmelidir. Arada Dağ,tepe bina veya ağaçlık olmamalıdır.. Diyelimki Fabrikanızın çatisina vericinizi taktınız, izleyeceğiniz yerin çatısınıda alıcınız taktınız, arada asla engel olmamalıdır. gerekirse verici ve alıcının birbirini görmesi için direkler dikilebilir.
Ancak yüksek watlı vericiler kısa mesafede biribirini görmesede arada 1 den fazla duvar dahi olsa görğntü alırsınız. diyelimki 2000mw lik vericiniz var, 400 metrekarelık işyeriniz var ,iç ortamda mutalaka duvarlar olacaktır, yüksek mw lı vericiler duvarda geçerek görüntü aktarır. Bizim burda kastettiğimiz yüksek mesafelerde arada bina dağ tepe olmamasıdır.Kısa mesafelerde ve iç ortamda yüksek watlı cihazlar secersenız duvarlar dahi olsa görüntü alırsınız. Bu şekilde iç ortamda cihaz satın alırken lütfen konusunda deneyimli satış elemanlarımızdan teknik bilgi alabilirsiniz...
Soru-5 :Verici ve ALıcılar Kaç volt ile çalışmaktadır?

C-5: Cihazlarımız 12 volt ile çalışmaktadır. Her wata 1.5 amper düşünülerek adaptör verilmektedir.2 wattl bir vericiye 3 amperlik adaptör verilmektedir. Setlerde adaptör fiyatlara dahildir.
Soru-6: 1 adet vericiden gelen görüntüyü , 3 farklı yerden izleyebilirmiyiz?

C-6: Evet izlersiniz, eğerki vericiyi gören kaç adet alıcı olursa o kadar farklı yerden izlersiniz. Ozaman ilave olarak farklı noktalardan izlemek için ek olarak alıcı satın almalısınz.Setinizde 1 verici ve 1 adet alıcı verilmektedir.
Sor-7: Verici ile Kamera arası mesafe en fazla ne kadar olmalıdır.._?

C-7: Kablo kalitesi ile alakalıdır, Eğerki RG6 kablo kullanacaksanız mesafenızı 30-40 metreyi aşmamaya özen gösterin,uzun kablo mesaflerinde sinyal zayıflar ve görüntü alamassınız. Aynı şey alıcı ilede geçerlidir.Kablo mesafesi ne kadar az olur ise sinyal kaybını zokadar az olur.
Soru-8: Cihazlar üzrindeki 1,2,3,4,5,6 vs Display ekran ne işe yaramaktadır.?

C-8: alıcı ve verici üzerinde display ekran mevcuttur. Üzerindeki tuşa bastığınızda ekran uzerinde 1,2,3,4,5 diye cihazına göre kanal sayıları vardır. burdaki her rakam bir frekansa eşdeğerdir. yanı cihazımı 8 kanallı ise her rakam farklı bir frekansa geçmektedir. Alıcı ile verici herıkısınde aynı frekansta olmalıdır. Vericimizde display ekranında 2nolu rakam var ıse alıcı uzerındede 2 nolu rakama getırmelıyızki frekansları uyussun ve görüntü alabilelim.
Soru-9 : Bu vericilerle speed odme kontrolü yapabilirmiyiz?

C-9 : Hayır cihazları video ve ses katarımı yapar.
Soru-10 : Kaç adet band kullanıyorsunuz?

C-10 : 1.2g ; 2.g ve 1.g Bandlarını kullanıyoruz.. Ve bu bandlara baglı frekansları kullanmaktayız..
Soru-11: Cihazlarınızda Frekans kayması olabilirmi?

C-11: Hayır cihazlarımız PLL dir. Frekansları sabitlenmiştir.
Soru-12 : Sitenizde verilen mesafeler geçerlimidir.

C-12: Evet vermiş olduğumuz mesafeler görüntü alma garantisi ile satılmaktadır..
 
BEnde protex marka link kullanıyorum 3 yıldır hiç sorun yaşamadım telsiz tlf var kallosuz internetim var hiç sorunum olmadı zaten 4 kanallı 45 tl ya almıştım
 
Güvenlik kamerasinda kablosuz iletisimin ne isi var? Illa olacak diyorsaniz orada güvenlikten bahsedemezsiniz. W-lan hertürlü manüpilasyona aciktir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,827
Mesajlar
920,805
Kullanıcılar
450,916
Son üye
Nedim korkmaz

Yeni konular

Geri
Üst