Kablosuz sensör....:)

Katılım
16 Eyl 2006
Mesajlar
75
Puanları
1
Yaş
37
ben buralardayımmm... hepinize selam...

Microstrain Kablosuz Sensör

Kablosuz Sensör Teknolojilerinde Microstrain Kalitesi


Endüstriyel uygulamalarda fazla sayıda sensör kullanmak kimi zaman çok gerekli olsa da bu durum, kurulum maliyetleri ve kablolama problemleri nedeniyle her zaman mümkün olamamaktadır.

Kablosuz iletişim teknolojileri kullanılarak hazırlanan bir sensör ağı ile kablolama sorunu ortadan kaldırılırken, makul bir maliyet ile çok geniş sayıda sensörün birlikte çalışması sağlanmaktadır.

Çok sayıda sensörün eşzamanlı olarak çalışması çoğu zaman içinden çıkılamaz problemlere neden olabilir. Kablosuz iletişim ağları ve buna bağlı sensörler bu problemleri ortadan kaldırır ve aynı zamanda imalat verimliği sağlayıp, acil durum yönetimini iyileştirmekte ve iş güvenliğinde de yeni bir emniyet unsuru olarak yerini almaktadır.

Microstrain kablosuz sensörleri kablolama probleminin yoğun olarak yaşandığı otomotiv araştırma geliştirme uygulamalarında da sık sık tercih edilmektedir.

Aynı zamanda, çalışma ortamlarından iletilecek olan bilgiler, kablosuz iletişim teknolojileri kullanılarak daha verimli bir iletim zamanlaması sağlayıp, kullanıcılara çok daha etkili bir ‘Durum Koşullu Bakım’ ve ‘IT Temelli Kaynak Yönetimi’ sağlamaktadır.

Tüm bunların yanında, kablosuz iletişim teknolojilerini bu kadar önemli kılan sebeplerden bir diğeri olarak ise bu teknolojilerin Internet bağlantısında sağladığı kolaylık sayılabilir. Çok sayıda sensörden oluşan bir ağ, Internet aracılığıyla bir sunucuya ulaşıp, proseslerde bulunan ekipman ve yapıların (makineler, köprüler, binalar, vb.) durumu hakkında anında bilgi ulaştırabilir, gruplar arası bilgi paylaşımı sağlayabilir, bakım ekiplerini acil durumlarda uyarabilir ve devamlı bir bilgi arşivi oluşturulmasını sağlayabilirler.



Kablosuz bir sensör ağı oluşturulurken dikkat edilmesi gereken önemli koşullar şu şekilde özetlenebilir;



· Sensör adedi

· İletilecek olan bilginin çözünürlüğü ve bant genişliği

· Sensörlerde kullanılan bataryanın gücü ve ömrü

· Sensör büyüklüğü ve montajlanabilirliği

· Dinamik uygulamalar için data saklanabilirliği

· Kullanılan sensörün kapsama alanı

· Kullanılacak bilgi iletim standardı



Kablosuz sensör teknolojilerinde kullanılan sistemler çeşitlilik gösterse de en temel dört kablosuz ağ sistemi IEEE standartlarına göre IEEE 802.15.4 (Lr-Wpan), 802.11 (WiFi), 802.15.1 & 802.15.2 (Bluetooth) ve 802.15.4 (ZigBee) olarak sayılabilir.

LAN uygulamaları için optimize edilmiş olan 802.11 (WiFi), yüksek batarya gücü gerektirirken genellikle Ethernet aracılığıyla iletişim gerektiren uygulamalarda tercih edilmektedir.

Düşük batarya gücü ile avantaj sağlayan 802.15.1 & 802.15.2 (Bluetooth), iki saniyeye kadar varan iletim gecikmesi nedeniyle zamanlama hassasiyeti gerektiren endüstriyel projelerde daha az tercih edilmektedir.

Bu dörtlü arasından en zayıf olarak ise 802.15.4 (ZigBee) sayılabilirken, yüksek gecikme sorunu nedeniyle endüstriyel uygulamalarda genellikle tercih edilmemektedir.

Bu üç standarda ek olarak yeni nesil kablosuz iletişim standardı IEEE 802.15.4 (Lr-Wpan) beraberinde getirdiği avantajlarla kablosuz sensör ağlarında ideal teknoloji konumuna gelmiştir. Bunun başlıca sebebi olarak, çok yüksek hızda veri iletimi ve düşük güç tüketimi gösterilebilir.



İlave Usb istasyonları vasıtasıyla test sistemlerinin kapsama alanlarını genişletmek mümkün ..



Sensör teknolojilerinde önemli bir üretici konumundaki Microstrain firması, kablosuz sensör teknolojilerinde de kalite için gerekli tüm koşulları sağlamaktadır.

Haberleşme standardı olarak kullanılan IEEE 802.15.4 (Lr-Wpan) 4 KHz’e kadar ulaşan data iletim hızı sağlarken , birçok kablosuz Microstrain sensörünün 1,000,000 a kadar örnek saklayabilen gömülü belleği bulunuyor. 70 metre ile 300 (ilave anten ile) metre arasında değişen kapsama alanı ile çok geniş çaptaki proseslerde dahi uygulama imkanı sağlanırken, düşük güç tüketimi sayesinde bataryaların sık sık şarj edilmeleri gerekmiyor.



V-Link, Sg-Link, G-Link ve Tc-Link olmak üzere dört seriden oluşan Microstrain kablosuz sensörleri her sınıfta değişik tipteki uygulamalara yönelik olarak tasarlanmış.



V-Link serisi ürünlerde dört adet diferansiyel ve üç adet tek-sonlu giriş bulunurken, Sg-Link serisi ürünlerde 1 diferansiyel ve bir tek-sonlu giriş bulunuyor. G Link serisi akselerometre girişleri için kullanılırken her üç seride de dahili sıcaklık sensörleri bulunuyor. Termokupl girişleri için tasarlanan Tc-Link serileri ise J, K, R, S, T, E, B tipi termokupllar ile uyumluluk sağlıyor.



:: E3TAM Anasayfa ::
 
sagol kardesim bizi aydınlattıgın icin ama sen piyasada yok sun yyyyyaaaaaav
 
bizim 1,5-2 km uzaklıkta bir hidroforumuz var kuruma su basıyor ancak elektrikli şamandra yapılmamış top şamandra monte edilmiş dolayısıyla top şamandralar ile hidrofor kesmiyor kablosuz ne önerirsiniz
 
yardımların için tşkr
 
top şamandıralarla çok sağlıklı hıdrofor kontrolu yapılabılır hıdrofor larda su sevıyesını gosteren cam boru var o borunun içine top şamandıra değılde pinpon topu alttan ustten cam borudan çıkmıyacak şekılde olması lazım pinpon topuna bir güçlu mıknatıs topun alt kısmında yapiştırılacak zaten serbest konumda olunca ağırlıktan dolayı topun alt kısmında durur cam boru dışına reed röle mıknatısla aynı sevıyeye geldımı röle açilacak ve kontrol sağlıklı şekılde olur ben yaptım yıllardır kullanılıyor 10 yıldır emeklıyım sıstem sanırım aynen devam edıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
129,079
Mesajlar
923,071
Kullanıcılar
451,370
Son üye
docsu

Yeni konular

Geri
Üst