alptraum
Üye
arkadaşlar yaklaşık 9,5-10 aydır kompanzasyon işi yapıyorum ve bir sürü yerde rölelerle içli dışlı oldum ben bu tecrübeme dayanarar entes rg3 serisi(12C ve 12CS) röleyi son nokta olarak gördüm bence çok iyi bir röle.bn sadece ENTES diyenlerdenim... TAVSİYEMDİR... iyi çalışmalar
sayın nedret 12c ve 12cs kısa vadede sorunsuz çalışıyormuş gibi görünebilir.
peki fikrinizi almak isterim.hızlı çalışmanın pano elemanlarına karşı olan riskinden eminim haberdarsınızdır.Aradan 6-7 ay geçtikten sonra panodaki kondansatör kontaktör vs. durumu ne olacaktır bunu da düşünüyormusunuz?Tabi entesin kondansatör fazlarından birisi gittiği zaman kondansatörü boş olarak görüp almaması(keza bu ilk faza takılan trifaze kondansatöre olursa çok problem olacaktır.C/k yı hesaplayamayınca neye göre kondansatör alıyor bir denemenizi tavsiye ederim.)ve sizin bunu farkedememeniz durumunda sistemde oluşabilecek yüksek oranlar risk taşımaz mı? Tabi diyorsanız ben panoyu yapıyorum çalıştırıyorum gerisi sorun değil, ya taahhütünü aldığınız yerler ne olacak?İşletme sahipleri eğer teknik eleman değillerse ki işin içine ticaret girince teknik adamlar bile bazen bozulabiliyorlar

Tabi bunun yanında sizde haklısınız.elektrik dağıtım şebekeleri faturasal bazda insanları panolarını daha hızlı çalışmaya zorlamakta.Ama benim fikrimce hız sonuç vermez demiyorum ama hız yerine stabilite daha iyi ve daha uzun vadeli sonuç verir.
İyi çalışmalar dilerim.