arkadaşlar, deprem değil binalar öldürüyor, kayıplarımıza üzülmemek elde değil elbette. ben tek başına ne yapabilirim ki? neyin ne olduğunu nasıl bileyim ki?(buradaki ben sıradan bir vatandaştır)
ben satılık ev var dediler, iyi kötü borç, harç birikmişlerimle bir ev alıyorum başımı sokmak için. buraya kadar her şey güzel. peki bu evi yapan kişi ehil mi? bu binanın yapılmasına izin veren, onaylayan kurumdaki kişiler ehil mi? böyle olası bir felakette sorumluluğu alabilecek yetiye sahip mi? değil hiç biri değil. tek dertleri para gelsin de nasıl gelirse gelsin. ben ölmüşüm kalmışım hiç birinin umurunda değil.
bodrum'da yaşıyorum, kaç tane deprem gördüm bilmiyorum. adı medyada geçen herhalde dört tane filan. en sonuncusunda kos adası açıklarında denizin dip yapısı bozuldu üzerine küçük bir tsunami bile yaşadık. bizim yada bodrum'um en büyük şansı yerel fay üzerinde olmasıdır. en büyüğü 5 veya 5,5 gibi oluyor binalarımızın bir çoğu iki katlı olduğu için sıkıntımız yok. tersanede çalıştığım dönemde yerel fay hattı dükkanın altındaydı, daha doğrusu elli metre yan tarafımızdaydı. orada çalışırken inşa halindeki teknenin tepesinde bile depremi yaşadım. burada 5,5 tan büyük bir deprem olursa sadece bitişik nizamda olan siteler var en çok onlar zarar görür. bir de para kazanacağım diye doldurulan yere binaları alan zenginlerin evleri var. manzaraları bir harika ama diyecek laf yok. yani deprem değil binalar öldürüyor.