Kakr hakkinda soru

themaskk

Üye
Katılım
9 Nis 2020
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
22
Abiler kakr giris ve cikis fazi birbirine temas ederse kakr direkt atarmi
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bağlı yük varsa KAKR atar. Giren akım yani faz (faz ikiye bölünüyor) ve çıkan akım yani nötr farklı olduğundan atması lazım.
 
Atması lazım çünkü faz akim geçiş ile nötr akım geçişi arasında fark oluşmuştur oluşan fark rölenin diferansiyel akimindan buyukse açmalı
 
Rölenin eşik değerine ve şartlara göre değişir. Eğer rölenin çıkışında yük yoksa röle 30mA de olsa 300mA de olsa atmaz. 30mA röle için konuşacak olursak, çıkışındaki yük çok fazlaysa ve rölenin giriş çıkışını şöntlediğiniz iletkenin kesiti çok büyükse röle atar aksi durumlarda atmaz. Ayrıca rölenin çıkışındaki yük çok az bile olsa rölenin giriş çıkışını şöntleyip röleyi test butonuna basarak veya elle kapatarak tekrar açmaya kalkarsanız röle artık tutmaz. Çünkü akım ilk olarak şöntlediğiniz iletken üzerinden akmaya çalışır, rölenin kontak teması daha sonra gerçekleşir ve röle bunu algılar.​
 
kakr giris ve cikis fazi birbirine temas ederse kakr direkt atarmi ?

Temas nasıl oluyor ?

Monofaze kakr örnek verelim .

Mantık tarafı !!!
Nötr kabloları ( giriş ve çıkış ) kakr takılmış .
Faz kakr kabloları giriş çıkış kabloları takılmamış .
Faz kabloları boşta birbirine temas ediyor .

Yoksa faz giriş ve çıkışına tarafımızdan kakr üzerinden atlamı ( temas ) yapılıyor .

Bu temas durumunu anlayamadım .

Kolay gelsin . Sağlıcakla .
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,877
Mesajlar
921,243
Kullanıcılar
451,009
Son üye
mfotomasyon

Yeni konular

Geri
Üst