confickerbelasi
Profesyonel Üye
Abi tam guduracaktık ama ohm meselesi çıktı ya@Yunusgr ü gudurttuk.
@ozgurece35 yi zaten çok önce şınayderleri aldırttığımda gudurtmuştum
Bir de @sasen1 i ve @confickerbelasi nı da gudurtabilirsem çok iyi olacak konumuz.
Gudurmak için westra hoparlör bulmanız yeterlidir.
Aslında bu hoparlörler o yıllarda çok kaliteli sınıfında değildi.
En kaliteli olarak regüle piyasada AUDAX hoparlörler var idi. Ki bu westraları 4 e katlar diyebilirim.
2 inci kalitede olanlar ise Türk malı olan SİNEVOX hoparlörlerdi.
Şimdi bu hoparlörleri bulabilmek hayal olduğu gibi westraları bulabilen guduruyo
Seri bağlantıda faz farkları oluşur.
Sinevox lar westra lardan daha mı iyiydi?@Yunusgr ü gudurttuk.
@ozgurece35 yi zaten çok önce şınayderleri aldırttığımda gudurtmuştum
Bir de @sasen1 i ve @confickerbelasi nı da gudurtabilirsem çok iyi olacak konumuz.
Gudurmak için westra hoparlör bulmanız yeterlidir.
Aslında bu hoparlörler o yıllarda çok kaliteli sınıfında değildi.
En kaliteli olarak regüle piyasada AUDAX hoparlörler var idi. Ki bu westraları 4 e katlar diyebilirim.
2 inci kalitede olanlar ise Türk malı olan SİNEVOX hoparlörlerdi.
Şimdi bu hoparlörleri bulabilmek hayal olduğu gibi westraları bulabilen guduruyo
Senin gudurman ses kalitesi ile ilgili.Mevcut filtre devresinde de bass hoparlörler seri bağlanmış görünüyor. Faz farklılıklarından kastın tam olarak nedir? Trafo eğer çok masraflı olursa diğer seçenek seri bağlayarak kullandığımızda ne tarz sorunla karşılaşırız?
Veya trafoda sürekli kullanımda sorun çıkaracak kadar ısınma olur mu?
Trafolu sistemi benim anladığım kadarıyla önermiyorsun. Bunun sebebi kayıpların olacak olması mı?
Yani aslında ikili bass sistemi kullanmak için inat etmemin nedeni biraz daha SPL değerini yükseltebilmek ve şiddetli ses duyabilmek. Şu yarım yamalak çalışan filtre devresiyle bile sesi çok hoşuma gitti bass ünitesinin, zehri aldım yani kısacas
Hemi de 2 katı iyi diyebilirim.Sinevox lar westra lardan daha mı iyiydi?
Öğrenci iken cep harçlığı ile bir çift almıştım. Sonra bir arkadaşa hediye ettim. Desene bedavaya gitti...Senin gudurman ses kalitesi ile ilgili.
Daha önceleri bass duyduğunu sanıyordun. ama westraların basını duyunca gudurdun.
Hopları seri de bağlayabilirsin. Oluşabilecek faz farkı fazla olmaz sanırım.
Ancak ben çok değerli bir kabin yapabilmen için önermiştim. Dolayısı ile artık ileriye bakarız.
Hemi de 2 katı iyi diyebilirim.
Trafoyu sardırabileceğim bir yer bakacağım hafta sonu. Eğer bulamazsam hopları mecburen seri bağlayarak kullanacağım. Bu arada tüm her şeyi tamamladıktan sonra trafo eklemek istersem ekleyemem heralde. Crossover devresini buna göre sipariş edeceğiz değil mi ?Senin gudurman ses kalitesi ile ilgili.
Daha önceleri bass duyduğunu sanıyordun. ama westraların basını duyunca gudurdun.
Hopları seri de bağlayabilirsin. Oluşabilecek faz farkı fazla olmaz sanırım.
Ancak ben çok değerli bir kabin yapabilmen için önermiştim. Dolayısı ile artık ileriye bakarız.
KÖTEK ve de SUMSUKÖlçüler: 300x420x1000 mm
Bu ölçüleri önerilen hacme göre ayarladım ve bu yüzden fazla büyük bir ölçü çıkıyor. Bu arada bu gabini portsuz olarak hesapladım. Port eklersek belki daha az hacim daha da düşebilir emin değilim.
Eğer kabinin kenarları titreşmeyen bir malzemeden yapılırsa, Örneğin mermer.Hoparlör için verilen hacim değerine göre böyle bir ölçü çıkartmıştım. Oradaki ölçü neye göre verilmiş belli değil tabi. Diğer tsp bilgilerini bulabilmemiz bile bir mucize bence
Bu durumda tek hoparlör için iç hacmi minimum kaç L baz alarak ölçü çıkartacağız? Anlaşılan şuan hopların takılı olduğu kabindekinden küçük olacak..
100-120W civarı trafo karkasları ve sacları hemen hemen her yerde bulunur.Trafoyu sardırabileceğim bir yer bakacağım hafta sonu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?