kamera görüntüde parazit yardım

nafta60

Üye
Katılım
1 Ara 2006
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar kolay gelsin
yeni yapmış olduğum kamera sisteminde kamera ları taktığımız zaman görüntü gidip geliyor ve aşırı derecede parazit yapıyor öyleki boş kAmerayı bile (enerji verilmemiş ) aynı şeyi yapıyor kameraları ve kayıt cihazını başka bir yerde denedik sorun yok yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ederim
 
besleme hattina 275 volt 0.22u ya da daha yuksek kondansator takip deneyin tabi ki kutupsuz.
varsa toprak ile notr arasindaki kisa devre cozulmeli, ikisinin arasinda bir miktar omaj olmali cunku.
 
Merhaba.Bu sözünü ettiğiniz yerde elektronik girişime neden olan,kameralara çok yakın ve güçlü bir kaynak (Cihaz,motor,vb.) olabilir.Kameranın görüntü sinyali taşıyan video sinyali taşınan bu kabloları,mutlaka blendajlı (Ekranlı) olup dış zırhları (Ekranları) toprak hattına bağlanarak üzerlerinde biriken (EMI yoluyla) indüksiyon akımı sıfırlanarak bu toprak hattına geçerse mevcut parazitler yok olabilir muhtemelen.Ancak kablolar blendajlı olup,toprak hattına direk bağlanmayıp bu üzerinde biriken yükler gitmiyorsa,yani dış metal kılıfları yine boşta kalıyorsa yine parazitik sinyallar ekrana EMI yoluyla video kabloları üzerinde indüksiyon yoluyla oluşarak yok olamadan iletilebilmiş olur.İlk önce kanımca buna dikkat edin.

Kameraların iç devresinin girişinde muhtemelen EMI filtre devresi veya diğer filtreler mutlaka yer alıyordur,ama güçlü girişim yapan bir kaynak yüzünden pek bertaraf edilemiyordur,benim kendi düşünceme göre.Bir de çok yüksek frekanslı sinyalle gelen bu parazitler,küçük sığa değerli,uygun voltajlı (400 volt,100 nF gibi) kutupsuz kondansatörlerin girişten dc devrelere paralel olarak uygulanmasıyla dc kamera devresine hiç girmeden bu parazitler yine filtre (Yok) edilebilir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
mekanda bulunan makinalarda cihazlarda yüksek akım kullananlar olabilir... kamera tesisatının izolasyonu çok önemli. ayrıca besleme yaptığın elektirik hattında topraklama sıkıntısı olabilir. bazı yerlerde topraklama çok kuvvetli oluyor topraklamayı iptal ederek birkaç yerde sorunu aşmıştık.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,308
Mesajlar
925,171
Kullanıcılar
451,753
Son üye
DursunB

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst