Malum ups'ler iki cinstir. Biri kesintisiz/interrupted güç kaynağı diye geçer ve sürekli şebekeden besleme yapar, bu arada aküsünü de sürekli şarj eder/tam şarjda tutar. Şebeke kesilince anlık olarak belli bir mili, mikro veya nano saniye gecikme ile akü devreye girer. Bu şekilde bilgisayarlarda sorun olmadan çalışmaya devam edebiliyor. Bilgisayarlardaki psu buna sebep olabilir ve bunu tölere edebilirler. Kameralarda tölere edebiliyor mu bakmak lazım.
İkinci tür ups'ler ise online ups diye adlandırılırlar. Onlar sürekli akü(ler)den besleme yapıp şebekeden de şarj ederler. Dolaysıyla çok hassas cihazlar şebekenin gidip gitmediğini hissetmezler. Fiyatları da daha yüksektir.
Ben kendi kameralarımı şebekeye ups gibi kullandığım güneş sistemi ile destekliyorum. Bir led trafosu çıkışı ile akü çıkışını diyotlarla birbirine bağladım (bu arada diyotlarda 0.7 volt düşüş oluyor!). Panel aküsünden gelen 12 volt'u bir dc-dc ayarlı regülatör ile ayarlayıp gerektiğinde önceliği değiştirebiliyorum. Enerji fiyatları artınca güneş enerji sisteminin gerilimini 12 volt'un biraz yukarısına (led trafosu çıkışında 0.10-0.20 volt) ayarlayıp önceliği yenilebilir enerjiye verdim.