kkiyar
Üye
sevgili ustalar yapmış olduğum sistemde 3 adet eds marka ekb-4284 r cinsi kamera var.bu kameralar dvr ye rg-11 kablo ile bağladım.enerjilerini ise 12 v 10 a smps ile atlamalı bağladım.1 kamera smps den 20 m uzaklıkta 2. kamera diğerinin 5 m uzağında 3. kamera 2.nin 10 m uzağında.kameraları beslemek için 0,75 kablo ile önce 1. kameraya bağlayıp sonra paralel olarak 2 ve 3. kamerayı bağladım.gündüz sistemin çalışmasında hiçbir sıkıntı yok fakat kameralar gece moduna geçince 3. kameranın görüntüsü kayboluyor.3 nolu kamerayı değiştirdim olmadı. smps yi değiştirdim olmadı. smps yi 20 a ya çıkardım olmadı.kameralar gece moduna geçince 3 nolu kameranın voltajını ölçtüm 4 volt gösteriyor.gündüz modunda ise 12 volt veriyor.kameraların teknik özelliklerinde max 8,5 w yazıyor.aynı şekilde binanın başka bölümüde buna benzer sistem yaptım burada ise 8 adet aynı tip kamera var gündüz olunca herşey normal ama gece moduna geçince 7 kamera çalışıyor 1 adet kamera çalışmıyor.bu işe bir anlam veremiyorum.başka marka kameralarda 12 v 10 a lık smps ile 10 adet kamera sorunsuz çalışıyor fakat bu kameralarda sıkıntı çıkarıyor.arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.lütfen kameraların yanından besleme yapmamı tavsiye etmeyin. kameranın teknik özellikleri bu linktedir. https://www.eds.com.tr/urunler.php?konu=incele&ID=32666
Son düzenleme: