Kapasitif aldı başını gidiyor..YARDIM

acemi42

Üye
Katılım
25 Nis 2008
Mesajlar
25
Puanları
1
Arkadaşlar okulda karşılaştığım bir sorun var yardımcı olmanızı talep ediyorum:
okulda bulunan ups'i teknik servisin dediği gibi kapattım.okulda asansör vede 3-4 bilgisayar kullanılıyor.lambalar ara sıra kullanılıyor.röle entes 12c serisi 3 fazdaki değerler - eksi ile başlıyor.Kompansazyonu besleyen şalteri kapattım.Hala kapasitif ilerliyor.Yardım
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
12 kademeyide kullanıyormusun.kondansatör degerlerini yazabilirmisin.kompanzasyon ile ilgili cok bilgiye sahip degilim ama bildigim kadarıyla yardım etmeye calısırım.
 
Sabit kondansatörünüz var ise,onu da devre dışı yapınız.
 
kombi sayaç..800 kva müstakil trafo okul burası
röle değerlri - ile başlıyordu kompansazyonu kapattım hala kapasitif değer yazıyor sayaç neden olabilir
 
Sayaç OG tarafında mı, sabit kondansatörünüz var mı? UPS i kapatmanıza rağmen, by pass da çalışıyor olabilir ve bu hala kapasitife sebep oluyor olabilirmi, kontrol ediniz.
 
sayyaçlara güvenmeyin bir gün başımdan gecenlerden bahsetmek istyorum
bir sayyaç taktık abone olanakadar 1 ay gecti 1 ay sonra abone olmaya gittimizde sayyaçta nerdeyse 5 yıllık endeks oluşmuş nasıl olur nasıl olmaz derken tedaşın çalışanı demezmi müsteriye sana üstünde endeks olan saati satmışlar diye şöle böle derken saati teste verdik saat düşük güçte inanılmaz endeks kaydı yüksek güçte ise sıfır endeks kaydı hatta stanbayda bile endeks kaydı yapıyor buna ragmen tedaş tarafından 1 milyar ceza ödedik ben hakkımı hiçbir zaman helal etmiyorum.....saayaç ve bizim para çöpe gitti
konuyla cok alakalı deil ama yukarda arkadaşın biri saate güvenme deyince aklıma geşdi paylaşayım dedim.
 
eğer sorunun daha öncede var ise sayaç akım trafolarının bağlantılarını kontrol et.polarite uçlarından ters bağlanan varsa sayaca ,hep kapasitif yazar...........
 
kompanzasyon şalterini kapattığınızda, sadece rölenin enerjisi mi kesiliyor, kontaktörlere giden enerji de kesiliyor mu? Kontaktörlere giden enerji kesilmiyorsa, yapışık kontaktör olabilir.
Sistem 45 arkadaşımızın dediği gibi, sorun yeni ortaya çıkmadıysa, hep vardıysa, bağlantı hatası olabilir.
Yeni ortaya çıktıysa, çok düşük bir ihtimal ama, elektrik kurumu, bir Bakım çalışması sonrası, fazların yerini değiştirmişse, böyle bir sorunla karşılaşılabilir.

Bir ihtimal de, okul şu anda tatilde.Çoğu lamba ve prizler kullanılmıyor. Bu durumda, kablolar kondansatör etkisi yaptırıp, kapasitif yazdırabilir. Ana şalteri ya da sadece kullanılmayan yerlerin sigortalarını indirip bir deneme yapabilirsiniz. Bunun dışında, trafonun OG besleme kablosu, xlpe kablo ise ( ne demek ben de bilmiyorum, daha önce forumdan okumuştum :) ) o kablonun kapasitif etkisi de olabilir. Şu anda yük az olduğu için, oransal olarak, çok fazla kapasitif yazılıyor gibi görülebilir. Bir de oran olarak değil de, kvar cinsinden bakabilir misiniz? Yani yüzde bilmem kaç kapasitif değil de, x kvar cinsinden bakarsanız, belki de çok az bir kapasitif ceza gelecektir ve, masraf yapmaya bile deymeyecektir.
 
kompanzasyon şalterini kapattığınız halde kapasitif in ilerlemesi bahsettiğiniz kadar olmamalı.Zaten kapasitif etki yapması muhtemel cihazları devre dışı bırakıldığına göre size sadece kapasitif etkisi yapacak sabit komp.ve o g kablo kalıyor ama bu da çok etki yaratmaz (sizin bahetiğiniz kadar) geriye 1.seçenek sayaç bozuk olabilir 2.tesis yeni ise bağlantı hatası var.diye düşünüyorum (tabi bu sebeler yazarken komp.bölmesi enerjisiz düşünerek söyledim şalter kapatıldığı halde kapasif ilerlemiş.)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,329
Mesajlar
925,398
Kullanıcılar
451,787
Son üye
benkerem1976

Yeni konular

Geri
Üst