Kapasitif Arıza

tongarse

Üye
Öncelikle merhabalar.

Benim hem çalıştığım hemde ilerisi için(elektirik eloktronik 2.sınıf öğrencisi olarak) kompanzasyon hakkında bir kaç sorum olacaktı.
Bilgi olarak çalıştığım şirkette kapasitif arıza alıyoruz.Benim normalde görevim sadece kontrol edip arızaları bildirmek.Fakat dışardan hizmet alarak bir çözüme ulaşamadık.Kapasitif arızanın sebebide muhtemelen kullandıgımız upslere karşılık çektiğimiz elektirik reaktifi dengeleyemiyor.Panomuz 3 gündür kapalı ve 25inde okumaya gelecekler.Genel anlamda önümüzde 3 günlük tatil oldugundan ve upsi kapatamıyıp Elektrik çekimimiz tatilden dolayı az olacagından muhtemelen arızaya girecez.(şuanki kapasitif oran %15.11)
Tüketimi dengelemek için geceleri çeşitli ekipmanları açık bırakıyorum ama kurtaramıyoruz.

Bunlar:
1.si bu upsler için şönt reaktör kullanmamız gerek diye biliyorum ama genel anlamda öğrenci olduğum için bilgim yok bu şönt reaktörü kullanmak için gerekli fiziksel şartlar neler(odanın yapısı bazından) ve bu şönt reaktörü bağlanması ayrı bir ekipman gibi ups paralelmi bağlamamız gerek yoksa panoya capasitör gibi bağlıyabilirmiyiz?
2.si bu arızayı kurtarmanın başka yolu varmıdır.(genel müdürlük kesinlikle upslerin kapatılmasına izin vermez)
3.sü ben üst tarafta birisi tarafından okudum."kapasitif arızaya girilirse ilk ne yapılır"'da bir bilgili arkadaşımız eski tarihlerde panik yapmam ve dilekce yazarım diyordu ve altında bir dilekçe örneği vardı.fakat elektrikle ilgili talimatları okdugumda bunu bulamadım.Muhtemelen aklımdan geçen iptal edildiği bunun hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Şimdiden cevap veren abilerime(böyle tabir etmeyi uygun gördüm yaşımdan dolayı :) ) teşekkur ederim.

UPS gücün nedir?
UPS gücüne göre şönt reaktör alabilirsin elbette.

Ups ler 3kva bir tane var 6 kva bir tane var.

Biz bu şönt reaktörü peki nasıl bağlayabiliriz? Daha 2.sınıf öğrencisi oldugumdan ve pratiğim olmadıgından bilgimde yokta bu konuda.

Upslerin power kablosunu çıkartsam belirli bir süreliğine faydası olurmu?

Son düzenleme:
UPS lerin by pass ı yoksa fişini çekin, rezistif yüklerinizi çalıştırıp bir miktar aktif tüketimi artırmak cezadan çıkmanıza yardımcı olabilir.

Forum istatistikleri

Konular
129,864
Kullanıcılar
452,726
Son üye
ugur Göktürk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri