Kapasitif Gücü nasıl arttırabilirim ve nasıl azaltabilirim?

jumbos_27

Üye
Katılım
19 May 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
28
öncelikle erken bi bilgi verecek ve uzun bi bilgi yaklaşık 2 sayfalık bir bilgi gerekiyor abilerim sorumda 1.) kompanzasyon sisteminde kapasitif gücü azaltmak için neler yapılabilir?
2.)kompanzasyon sisteminde kapasitif gücü arttırmak için neler yapılabilir?
3)kompanzasyon sisteminde reaktif gücü azaltmak için neler yapılabilir?
4.)kompanzasyon sisteminde reaktif gücü arttırmak için neler yapılabilir?

Yardım ederseniz 2 sayfaya yetecek şekilde uzun bir şey gerekiyor 2 gün içinde çok minnettar olurum edenden etmeyenden Allah razı olsun
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sn jumbos,
-öncelikle kavram karmaşasına sebep olmasın diye tanım yapalım, kapasitif güç yada daha doğru hali ile kapasitif yük ve bunun zıt ikizi endüktif yük birer reaktif yüktürler.

1-Kompanzasyon sisteminde Kapasitif yükü azaltmak için devredeki kapasitif yükleri devreden çıkarırsınız yani panodaki kondansatörler, devredeki UPS ler, elektronik balastlı armatürler, çoğu led aydınlatma hatta bilgisayar vs gibi pekçok cihaz sayılabilir, kapasitif yükler diye aratırsan google sana yeteri kadar cevap verir

2-kapasitif gücü artırmak için de bunları devreye alırsın

3-4-burada sanırım yanlış bir ifade kullanıyorsun kastının endüktif yükü artırmak olduğunu varsayıyorum, buna göre cevaplayalım. kompanzasyon sistemine şönt(endüktif) reaktörleri eklerseniz endüktif yükünüz artacaktır. bunun yanında devreye motor vs gibi sargılı elemanların alınması endüktif yükü artıracaktır. tersi de endüktif yükü azaltacaktır.

saygılar
 
dc kompunt motorda fırçalarda ark nasıl önlenir komitasyon ayarı en iyi şekilde nasıl yapılır.
 
dc kompunt motorda fırçalarda ark nasıl önlenir komitasyon ayarı en iyi şekilde nasıl yapılır.

elektrik makinaları sınav sorusu heralde. cünkü ben dc motoru en son okulda gördüm ondan sonra hiç karşıma çıkmadı. hatırladığım kadarıyla küçük güçlü makinalarda fırçalar tam karşılıklı değilde 2/3 oranında açılı yerleştiriliyordu. büyuk güçlü makinalarda ise kompanzasyon sargısı ile arka neden olan emk nın zıt yönünde bir emk oluşturuluyordu. Tabi hatırımda kalanlar bunlar yanlış bilgilendirmiş olmayayım. kaynak kitaplara bakmanızı tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
fafu heryere yaziyon ama acemisin her gordugun konunun altina yazma bir bak foruma varmi yokmu olmadi konu ac sor.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,312
Mesajlar
925,225
Kullanıcılar
451,761
Son üye
trapcx

Yeni konular

Geri
Üst