kapasitif sorununu çözemedim

akım tr oranını girdim 200 diye ve sayaçta röleyi doğruluyor kapasitif gidiyor. % 24 kapasitif.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Analizörle sayaçta muhtelif noktalardan bu kapasitif etkiyi incelemnizde fayda olabilir, yada dağatım sigortalarını bir bir kapatarak da röle üzerinden görebilirsiniz.
 
Kardeş tesisin çalışmadığı bir anda şu iki gözlemi yapabilirmisiniz.
1- AG panosundan Tesise giden tüm alt çıkışları açarak (enerjiyi keserek) Röleden CosQ yi gözlemle... Eğer normalleşmişse sonra tek tek dene
2- Tesis normal çalışırken, Kompanzasyon panosuna giden şalteri indirerek, sayaçtan Kapasitif tüketimi gözlemle...
 

Sayın ertek68;
RÖLE KADEME ÇEKMİYORMUŞ.Bu durumda, yani devrede kondansatör olmaması durumunda,rölenin ve sayacın kapasitif göstermesi nasıl röle ile alakalı olabiliyor? devrede kapasitif yük yokmuş(ups v.s.) bu durumda geriye kablolardan başka ne kalıyor ki?
 
sayın volky arkadaşım benden sana tavsiye ben hem kendi fabrikamızın kompanzasyonuna hemde yaklaşık 5 tane benzin istasyonu ve tesisin kompanzasyonuna bakıyorum hepsindede rg3_12c kullanıyorum bu rölelere ilk kademeye en yüksek kondansatörünü bağla ve auto setup yap okuma ve algılama kapasitesi daha iyi olur ben bunu entesde şükrü bey var onla devamlı temas halinde olduğum için söylüyorum birde sana şunu söyleyeyim akım trafo seçimin yanlış akım trafolarını 600/5 seç akım trafo yönleri ve faz yönleri ters ise röle hatalı işlem yapar monofaze kondansatörde bağla bu sebebden dolayıda kapsitif yersin entesin rölesi şuan benim görüşüm piyasadaki en mgüzel işlevli röle
 
Sn. Mustafa
Sayacın röleyi doğrulasığı daha sonra yazıldı. Ve arkadaşın olaya ne kadar hakim olduğunu bilmediğim için farklı bir yerde sabit grup falan olma ihtimaline göre bu şekilde tahmin yürüttüm.
Ama Eğer başka Kapasitif yük yoksa nasıl bir kablo olacakki 90 kW Motorun endüktif yükünü tolare edecek kadar kapasitif çalışacak.
 
ya akım trfoları büyük bunu bende biliyorum ancak bnm başka şantiyelerimdede aynı durumda trafolar var ve bara kalınlığıda 600\5 lik olanlarda büyük geliyor özel yaptırmak gerekiyor.
ya bnm buradaki sıkıntım sistemde vinç çalışıyor 90 kw lık motoru var vincin bu durumda bir kondansatör bile devreye girmiyor ama 160 kw lık kompresör çalışırken kondansatör devreye giriyor.
devrede hiç bir kondansatör yok ve rölem kapasitif yazıyor.
kompanzasyonu devre dışı bırakmam da çözüm olmaz çünkü zaten devreye kondansatör girmiyor. sistemde sabit kondansatör de yok.
 
arkadaşı eğer senin akım trafonda sorun varsa yükü algılamaz bide diyosunki kompresör çalışınca devreye giriyor diyosun arkadaşım vinç çalışınca röle kondansatör decreye sokmuyorsa sana nasıl kpasitif geliyor aksine reaktif olması lazım
 
Sn. volky röle kapasitif görünüyor demişsin peki sayaç ta kapasitif yazıyor mu? Yazıyorsa Sn. Mustafa'nın dediği gibi kabloların etkisi olabilir.Yazmıyorsa rölede problem olabilir.Aklıma gelenler bunlar.
 
ya şunu sölemeyi unuttum benim bu vinçte sinamics sürücü var ve indirmede, dur kalklarda şebekeye rejeneratif enerjiyi geri basıyor bu sebepten kapasitif yazıyor olabilirmi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…