Kapasitif ve endüktif cezayamı girmişim?

Kompanzasyonda problem var. resimde hiçbir kondansatör kademesi devrede görünmüyor. Sisteminizi ölçtürebilirseniz hem sayaç değerlerini hemde olması gereken kompanzasyonu kontrol edebilirsiniz.

Kompanzasyonda problem var. resimde hiçbir kondansatör kademesi devrede görünmüyor. Sisteminizi ölçtürebilirseniz hem sayaç değerlerini hemde olması gereken kompanzasyonu kontrol edebilirsiniz.
Hatta yük olmasa dahi kondansatör kademeleri devreye girer mi ? Aslında benim merak ettiğim yük dengesiz ise fazlarda kademelerde bu dengesizlik yaşanır mı? Ben bu sistemi yapan kişiye problem olduğunu anlatamıyorum. Resmini çekip göndermeme rağmen kompanzasyon normal diyor ilgilenmemek için yaptığını düşünüyorum. Benim öncelikle ne yapmam gerekiyor problem olduğunu ispat etmek için yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Reaktif güç varsa kondansatorler devreye girer yük dengesizliği reaktife etki etmez açık olarak gozukuyorki kompanzasyonunuz sağlıklı çalışmıyor

Sent from my HTC One using KontrolKalemi Forumu mobile app

Kardeşim Kompanzasyon hakkında buradan konuşmak yanlış olur. Rölenin resmini aldığında yük yok yada yok denecek kadar az ise o görüntüdeki değerler normal olabilir.
Zaten faturanda Reaktif Ceza YOK....
Ayrıca AG'den ölçüm yapılıyor demişsin ama Faturada Trafo kaybı yok.... Eminmisin...???

Faturada tek terim zamanlı ticarethane AG yazıyor 30 kvar olduğunu biliyorum kompanzasyon sisteminin aynı şeyden bahsediyoruz değil mi ?

Faturada tek terim zamanlı ticarethane AG yazıyor 30 kvar olduğunu biliyorum kompanzasyon sisteminin aynı şeyden bahsediyoruz değil mi ?

fatura da 30 kvar diye birşey olmaz kva cinsinden gücü belirtilir.Eğer 30 kva kurulu gücünüz varsa kapasitif % 20 endüktif de ise % 33 ye tabisiniz demektir. Yani aktif tüketimin % 33 ünü endüktif olarak % 20 sini de kapasitif olarak aşarsanız ceza ödersiniz anlamına gelir

Son düzenleme:
Faturada 30 kva var demedim cümle düşük olmuş. Faturada tek terim tek zamanlı ticarethane AG yazıyor demek istedim . Oranları biliyorum sadece oranları geçip geçmediğimi bilmiyordum . AG de trafo kaybı kesinlikle görünmesi mi gerekiyor ? Trafo kaybının anlamı ne oluyor ?

Evet kesinlikle görülmesi gerekiyor çünkü o.g abonelerinin trafo kaybı nı sayaç yazdığı için og abonelerinde trafo kaybı alınmaz ama a.g abonelerinde mutlaka yazması gerekir çünkü sayaç a.g kısmını ölçer bu nedenle tedaş trafo kaybı faturanıza yansıtır. Bağlı bulunduğunun dağıtım şirketine başvurarak detaylı fatura talep edebilirsiniz detaylı faturada trafo kaybı gözükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…