kapasitif yükseliyor?

rölede gözüken var değerleri nedir cosfi eksi ve kapsitif reaktif yazıyorsa alron sistemide çözüm olur 3 faza ayrı bağlantı tabi birde rölenin rs 485 haberleşme portu olmalı.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Şönt reaktörün %2'si civarında devrede olduğu süre zarfı içerisinde aktif tüketime etkisi olacaktır.
 
Merhaba.
Bence de şönt reaktör ya da balast bağlanarak problem çözülebilir. Eğer hafta içi çalışma esnasında sınırda geziyorsa sisteminiz 2-3 kvarlık şönt reaktör ya da balast bağlanarak probleminiz çözülebilir.
 
şöyle bir işlem yapsam (reaktör yerine) işe yararmı iki adet 500 watt lık trofoyu parelel veya seri 220 giriş versen nasıl olur iş görürmü.?
 
Kapasitif in yükselmesinin en büyük sebebi Ups llerdir.. Bunun için ya reaktör koymaniz gerekir. Tesisatınız hakkında biraz daha acıklaycı bilgi verirseniz daha iyi olur...
 
x 5 sayaç kapasıtıf yazıyor sistemımızde ups ve eletronık balans çoklugundan . reaktif röleyı 0.97 yedi yaptık ama yine yazıyor buna çözüm kapasitör konuluyormuş ne derece dogru acab a veya başka çözümü varmı yardımcı olursanız memmun olurum, teşekkur ederim.
 
x 5 sayaç kapasıtıf yazıyor sistemımızde ups ve eletronık balans çoklugundan . reaktif röleyı 0.97 yedi yaptık ama yine yazıyor buna çözüm kapasitör konuluyormuş ne derece dogru acab a veya başka çözümü varmı yardımcı olursanız memmun olurum, teşekkur ederim.

Röle üzerinden cosfi ayarını 0,97 yapmakla çözüm bulamazsınız. Çünkü mevcut yükleri röle zaten görmektedir ve cosfi kapasitif bölgeye kaymışsa zaten kademe almayacaktır.
İlk etapta şu şekilde bir uygulamaya gidebilirsiniz:
Mevcut haliyle röle ekranından anlık yük akışı ile hangi fazdan ne kadarlık bir kapasitif yük durumu olduğunu tespit edin.
Yeterli gelecek şekilde sabit bir şönt reaktör (indüktif yük çeken bobinli bir yük de diyebiliriz. Trafoya benzer şekli vardır.) bağlayıp, yük akışını indüktif bölgeye kaydırın. Röle de gerektiği zamanlarda (cosfi 1,00'ın altına düştüğünde) devreye girsin otomatik olarak.

Ya da direkt olarak, hem indüktif hem de kapasitif yönde kompanzasyon yapabilen sistemlere geçiş yapabilirsiniz.
Ama tavsiyem önce mevcut malzemelerle çözüm bulunmasıdır her zaman.
Siz sisteminiz hakkında detaylara girerseniz, çözüm önerileri artacaktır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,343
Mesajlar
925,542
Kullanıcılar
451,814
Son üye
Emrekktn

Yeni konular

Geri
Üst