Kapasitiften Cezaya Giren Bir İşletmeye Gidiyoruz İlk Yapacağımız Ne Olmalıdır?

Yada sont reaktoru kullanmak gereke bilir

Sent from my GT-I9190 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar emeğinize bilginize sağlik ben elektrikten anlamam ama 34 yorumu bilgisayarım kılıtlensede siteyı kapatıp açarak okudum çünkü çok akıcı bılgı kupu bır konu bu yazılanlardan anladımkı kompanzasyonda %90 kondansatör arızalarından kaynaklı benim işim arazıde sulama motorlarını uzaktan aç/kapa saat kuran sistem kurmak yapan arkadaşlarda var bırkaç marka olarak burada en buyuk sikintı çiftçi sadece bır dalgiç motoru var aydınlatma lamba vs yok denecek kadar az bu dalgiç motor panoları konsdansator arızalarından dolayı cezaya gırıyor şimdı kendı fikrımı yazıyorum panoya reaktıf güç kontrol rölesı koyup alarm çıkışı röleden sistemde kullandığım gsm modül ıle arıza halınde cep telefonuna mesaj gonderttırebılıyorum örnek elektrık kesıldı, termık arızası ,kompanzasyon arızası dıye mesaj gondertebılıyorum böyle bır sistem çiftçiyı ceza ödemekten kurtarırmı
 
Ustam kapasitif veya endüktif yük artışlarını gsm modülü ile gönderebilirseniz çiftçiye en azından müdahale etmesi konusunda yardımcı olur.Çünkü bildiğiniz gibi reaktif yük artınca ceza yazılıyor bunu internet ve röle takip porgramları ilede yapabileceğinizi düşünüyorum. İletişim işini aslında halletmişsiniz ama yazınızdan okuduğum kadarı ile reaktif bilgisini göndermiyorsunuz onuda gönderirseniz en azından önlemler alınır.
 
1-Aşırı kompanzasyon.Röle ayar hatası,bağlantı hatası.
2-Dengesiz yüklenme olan tesiste tek akım trafosu ile çalışan reaktif röle kullanımı.
3-Tasarruflu ampüller- Bazı UPS’ler.
4-Uzun mesafede enerji iletim hatları kapasitif etki gösterirler.(O.G'den ölçüm)
5-Kontaktör kontaklarının ark sonucu yapışık kalması.
6-Trafo sabit kondansatörü dışında Otomatik komp sisteminde sabit kondansatör bulunması.
7- Reaktif güç kontrol rölesinin arızalanması.
8-O.G.’den ölçüm yapılıyorsa sabit kondansatör gücünün fazla seçilmiş olması.
9-Kompanzasyon güç kablolarının akım trafolarından önce(Şebeke tarafına) bağlanması.
10- Dengesiz yüklenme olan tesiste monofaze kondansatör devreye alan röle kullanılmaması.
11-Harmonikler.(Non-lineer yükler,6 pulse-12 pulse doğrultucu devreleri,anahtarlama devreleri)
 
Son düzenleme:
röle devreden kondansatör cıkarıyormu yoksa cıkarmıyormu ona bakarım.
 
Ilk önce kurulu güç te kapasitif e sebebiyet veren bir sey varmi ona bakarsan iyi olur! !!

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
3 fazlı kondansatörlerin sağlam olup olmadığı kontrol edilebilir veya reaktif güç rölesini kontrol ederim
 
kompanzasyon sistemlerini iyi anlatan bir kitab varmı..
zamanında bir elektrik mühendisi bana bir kitab göstermişti elektrik mühendisleri odasından emanet aldığını söylemişti..
o kitabı hatırlayamıyorum.. o kitabın çok iyi olduğunu ve kitaptaki bilgilerle fabrikanın dahi komple elektrik sistemlerinin yapılabileceğinden bahsetmişti.. buna benzer yada bahsettiğim bu bilgilerin içinde bulunduğu kitap tavsiyesinde bulunacak varmı..
 
Aynen arkadaşımızın fikrine katılıyorum. bu özellikle motopomp bazılarının satıcıların tamamen bilgisizlikten kaynaklı bir şey. Motorda herhangi bir sebep ten dolayi aşırı akımın çekmesi ile .onlarda aşırı kondansator takma önerisinde bulunup amper düşsün diye ama diğer tarafta da capasitif enerjiyi de hesaba katmiyorlar

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…