darkness4588
Üye
Orada bulunan kondansatorler belirli bir hesaba gore yapiliyor
Orada bulunan kondansatorler belirli bir hesaba gore yapiliyor
Arkadaşlar kapasitiften cezaya giren bir işletmeye gidiyoruz ilk yapacağımız ne olmalıdır bu konu altında bunları yazalım İlk madde benden tek isteğim her kez 1 madde yazsın...
1- Yapışmış kontaktör varmı diye bakarım
Sayaç değerlerinizi yazarmısınız buraya bir sabah sayaç değeriniz aktif,endüktif reaktif ve kapasitif reaktif değerleriniz yazarsanız size daha iyi cevap verebiliriz.Sayacın yazdığı tüketimlere göre şönt reaktör mü gerekli yoksa kondansatör mü gerekli ona göre bir cevap verelim.Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle bir tane HES'te çalışıyorum. Daha başlayalı iki hafta oldu. Fark ettim ki sürekli reaktife giripi ceza yiyoruz. Ayarlamaya çalıştım fakat başarılı olamadım.
Sıkıntım şu yönde 600/5 lik bir akım trafo oranım mevcut. İlk kademem 2,5kVAr. c/k oranını oradan ayarladım. Kademelerim şöyle; 2,5-5-10-10-20-20 kVAr. Röle ayarlarını yaptığım zaman 0.99'a ayarladığım cosq değeri rölede 0,97 olarak görülüyor. Çekilen reaktife bakıyorum -0,23 civarı. Çekilen aktif güç 3kw civarı. Şimdi bu kompanzasyon yanlış mı? Bence hayır. Fakat cosq değeri 0,97 görünüyor rölede. Ayrıca örnek veriyorum; röle 3. kademeyi çekiyor fakat bu sefer reaktife giriyorum. 2.kademeyide devreye soksa 0,23 leri görüyorum. Ama sokmuyor. Bir haftadır kafayı yedim. Çözümü bilen arkadaşlardan rica ediyorum yardımcı olsunlar. CT kısa devre köprüsü nedir? Röle de görünen Cır tdh ayarı nedir? Bu sıkıntıya sebep olabilir mi? Röleyi otomatik ayarladığım zaman kademeleri kendisi şöyle ayarıyor:0-2-5-4-9-9 olması gereken 1-2-4-4-8-8 değil mi?