adamgibi67 ' Alıntı:Arkadaşlar böyle bir siteyi kurduğunuz için teşekkür ederim.Benim sizden bir ricam olucak acıkca söylemek gerekirse benim Kompanzasyon bilgim az yeni tedaş yönetmeliğine göre oranlar aşağı cekildi biz şu anda zaten sınırdayız sisteme ne ilave edeceğim konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim
hikmet ' Alıntı:uzun süredir çalışan bir komp panosunda belirsiz aralıklarla takviye kondanstörler takılmış ilaveler filan bizde enson gittigimizde biraz takviye yaptık.sorun sıralı ve düzenli kodanstör gurupları oluşmadı örnek(5-10-10-10-10-10-) şeklinde değilde 7.5-15.10.12.5.... gibi ne tür verimsizlik ve oranı oluşabilir birde motorlarımız polisaj motorları dediklerinde insan güçüyle olmasına rağmen sıkıştırıp rahatlatmalar çok kısa kısa süreli oluyor bununda tüzenli koppanzosyonu etkilediğini tüşünüyorum sizinde düşünce ve tavsiyelerinizi bekliyorum
gültekin ' Alıntı:murat bey bizler bartın endüstri meslek lisesinde elktrik ögretmenleriyiz bir tane kompanzasyon panosu yapmaya çalıştık devreye aldığımızda 1 den 8 kademeye kadar kondanstör grupları çekiyor daha sonra atelyedeki beslemeyi aldığımız panonun sigortası atıyor.Atelyemizde giriş panosunda zaten bir kompanzasyon oanosu var .
Arıza ne olabilir
edremit ' Alıntı:Hocam bu sorun mutlaka şu 3 nedenden 1 tanesindedir.
1-Rolenin akım trafosunun bağlı olduğu faz rolenin kumanda voltajının besleme fazı olmalıdır.
2-Akım trafosunun k-l uçları ters olabilir.
3-Roleye kumanda fazı dışında gelen diğer 2 fazın yeri değişmesi gerekiyor olabilir.
Bu yazdıklarım role marka ve tipine göre değişebilir. Örneğin 3 madde sadece 1 akım trafosu girişi ve 3 faz girişi olan roleler için geçerlidir. Atelye girişindeki kompanzasyon panosunun olması birşeyi değiştirmez, bu panoda daha az kondansatör devreye girer. Bütün kondansatörler devreye girdiğinde ana sigortanın akımı yetmiyor olabilir. Kompanzasyon için Sigorta çekilen akımın 1.4 katı kontaktör 1.7 katı fazla olursa iyi olur.gültekin ' Alıntı:murat bey bizler bartın endüstri meslek lisesinde elktrik ögretmenleriyiz bir tane kompanzasyon panosu yapmaya çalıştık devreye aldığımızda 1 den 8 kademeye kadar kondanstör grupları çekiyor daha sonra atelyedeki beslemeyi aldığımız panonun sigortası atıyor.Atelyemizde giriş panosunda zaten bir kompanzasyon oanosu var .
Arıza ne olabilir
Kompanzasyon sistemine bağladığın Reaktif Güç Kontrol Rolesinin kondansatörleri devreye alma zamanını minimum tut, ani yük değişimleri ve indüktif yük değişimlerini daha hassas takip eder. (Bazı RGKR'lerde bu fonksiyon var.) Kondansatörleri de örnekte dediğin gibi 5-10-10-10.... stilinde bağla, doğrusu budur.hikmet ' Alıntı:uzun süredir çalışan bir komp panosunda belirsiz aralıklarla takviye kondanstörler takılmış ilaveler filan bizde enson gittigimizde biraz takviye yaptık.sorun sıralı ve düzenli kodanstör gurupları oluşmadı örnek(5-10-10-10-10-10-) şeklinde değilde 7.5-15.10.12.5.... gibi ne tür verimsizlik ve oranı oluşabilir birde motorlarımız polisaj motorları dediklerinde insan güçüyle olmasına rağmen sıkıştırıp rahatlatmalar çok kısa kısa süreli oluyor bununda tüzenli koppanzosyonu etkilediğini tüşünüyorum sizinde düşünce ve tavsiyelerinizi bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?