Alıntı sahibi: genç arkadas üzerinde 12 Ocak 2008 10:32:31
syn uzman benim sorunumda aynı ama cevabınızı anlamadım.bende sayaçlarımı yeni değiştirdim ve 10 gündür değerler ind %30 cap.%30 gidiyor.Gece ve gündüz değerler aynı.Role
ABB RVC 12.R ole ayarları şöyle cosf 96 c/k 025 fazaçısı 90 .Üstelik eski sayaçta cosf 99 için 35 KVAR lık bir gurup yeterliyken şimdi cosf93 için 100 kvar devrede .ne olduğunu hala çözemedim.sayaç hatalı olabilirmi ?bağlantılar doğru.
Bağlantılarda ve röle ayarlarında problem yoksa:
Röleniz bir fazlı. Yükleriniz ise dengesiz. Röle bir fazdan geçen akıma göre kompanzasyon yapıyor.
O anda o fazda indüktif yük varsa röle 3 fazlı grubu devreye alıyor. O fazda indüktif yazmıyor. Ama diğer iki faz kapasitif yazıyor.
O anda o fazda indüktif yük yoksa, röle grupları devreye almıyor, ama diğer fazlarda indüktif yük varsa sayaç bunu da yazıyor.
Sayacın hem indüktif hem de kapasitif yazmasının sebei bu.
Cos fi'yi de 0,99-1 arasında ayarlayın .
genc arkadas olayı cok guzel anlatmıssın fakat acaba cozum olarak ne yapılabilir
birde bir sistemde tek fazlı röle kullanılıyor ve simdilik sistemde 2 faza esit olarak aydınlatma yuklenmiş durumda diger faz da su an yuklenme yok sistemde de 400w metal halide lamba var 20 tane olmak uzere bu yuzden sistem kapasitif ve induktif yazıyor ve sistemde su an 12,5 kvar ile 15 kvar arası kondansator devreye giriyor acaba ne onerirsiniz?