Kapasitiften Cezaya Giren Bir İşletmeye Gidiyoruz İlk Yapacağımız Ne Olmalıdır?

çok yararlı konular bunlar herkesin ellerine sağlık...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Alıntı sahibi: genç arkadas üzerinde 12 Ocak 2008 10:32:31
syn uzman benim sorunumda aynı ama cevabınızı anlamadım.bende sayaçlarımı yeni değiştirdim ve 10 gündür değerler ind %30 cap.%30 gidiyor.Gece ve gündüz değerler aynı.Role ABB RVC 12.R ole ayarları şöyle cosf 96 c/k 025 fazaçısı 90 .Üstelik eski sayaçta cosf 99 için 35 KVAR lık bir gurup yeterliyken şimdi cosf93 için 100 kvar devrede .ne olduğunu hala çözemedim.sayaç hatalı olabilirmi ?bağlantılar doğru.

Bağlantılarda ve röle ayarlarında problem yoksa:
Röleniz bir fazlı. Yükleriniz ise dengesiz. Röle bir fazdan geçen akıma göre kompanzasyon yapıyor.
O anda o fazda indüktif yük varsa röle 3 fazlı grubu devreye alıyor. O fazda indüktif yazmıyor. Ama diğer iki faz kapasitif yazıyor.
O anda o fazda indüktif yük yoksa, röle grupları devreye almıyor, ama diğer fazlarda indüktif yük varsa sayaç bunu da yazıyor.
Sayacın hem indüktif hem de kapasitif yazmasının sebei bu.

Cos fi'yi de 0,99-1 arasında ayarlayın .

genc arkadas olayı cok guzel anlatmıssın fakat acaba cozum olarak ne yapılabilir

birde bir sistemde tek fazlı röle kullanılıyor ve simdilik sistemde 2 faza esit olarak aydınlatma yuklenmiş durumda diger faz da su an yuklenme yok sistemde de 400w metal halide lamba var 20 tane olmak uzere bu yuzden sistem kapasitif ve induktif yazıyor ve sistemde su an 12,5 kvar ile 15 kvar arası kondansator devreye giriyor acaba ne onerirsiniz?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bestcem ' Alıntı:
birde bir sistemde tek fazlı röle kullanılıyor ve simdilik sistemde 2 faza esit olarak aydınlatma yuklenmiş durumda diger faz da su an yuklenme yok sistemde de 400w metal halide lamba var 20 tane olmak uzere bu yuzden sistem kapasitif ve induktif yazıyor ve sistemde su an 12,5 kvar ile 15 kvar arası kondansator devreye giriyor acaba ne onerirsiniz?

Sistem dengesiz yüklü ve röle akım bilgisini bir fazdan alıyorsa;
Ya röleyi üç fazdan akım bilgisi alan röle ile değiştirip monofaze kondansatör kademeleri oluşturulmalı,
Ya da yükler fazlara eşit dağıtılmalıdır ki röle uygun kompanzasyonu yapabilsin.

Benim size önerim şu olur:
Kompanzasyon panosu miadını doldurmaya yakın ise veya fatura ceza sınırlarında seyrediyorsa, (anladığım kadarıyla küçük bir pano ile kompanzasyon yapılıyor) Uygun bir fiyatta üç fazlı röle ile monofaze kademe oluşturarak, uzun ömürlü bir pano yapılırsa; iki faturada gelecek ceza ile sistemi amorti edersiniz.
Üç fazlı röleler aşağı yukarı (şu an) 300-350 YTL'den başlıyor. Yalnızca röleyi değişip kademe düzenleyerekde ceza sınırlarının altına inebilirsiniz.
 
okudukça öğreniyorum öğrenmenin sonu yok herhalde paylaştıkça meraklanıyor.AraştırıyorumTüm arkadaşlara paylaşımlarından dolayı teşekkür eder .Bilgiyi alan benim hepinizi seven benim herşey gönlünüzce olsun.Hayatınız başarılarla dolsun.Saygılarımla,
 
arkadaşlar entes RG3-12C tam anlamıyla sorunsuz bi cihaz...prophi vardı ve kapasitifi düzeltmeedik ama sonunda bu röleyi aldık ve sorun kendliğinden halloldu ...ayarlarda faz sırası k-l ucları dogrumu yanlışmı bağlı hiç farketmiyor kendi hallediyor herşeyii
 
Selam arkadaŞlar gerÇekten Çok deĞerlİ bİlgİler aldim , bu sİtede harİka beyİnler var baŞarilar dİlerİm . bİrde benİm sorunuma deĞİnİrsenİz sevİnİrİm . oeganİze sanayİ bÖlgesİnde bİr fabrİkada bÜtÜn alicilari kapattiĞimiz halde kompanzasyon ÜnÜtesİ sÜreklİ devreye gİrİp Çikiyor hem kapasİtİf hemde reaktİf yaziyor sorunu ÇÖzemedİm yardimci olursaniz sevİnİrİm teŞekkÜr ederİm
 
role de gerilim fazıyla akım fazı yanlış fazlara bağlanmış olabilir. o zaman role yük yokken bile kond. alır çıkartır.
 
'' ömrübillah,, bulamayacagım bir arızaydı ama buldum ve çok sevindim. Arıza elektronik kombi sayaçtaydı hem de yeni bir sayaçta. Bu sayaç takıldıgı aydan itibaren sahibine olduğundan daha çok kapasitif yazmıştı, aylarca arıza aradık.
Sayaca yanlızca rezistif yük yükledik; aldıgımız sonuç herşeyi ortaya çıkardı, rakamlara inanamadık( atif 20, ind 0. kapasitif 3 endeks fark yapmıştı.)İşyeri sırf bu yüzden 5, 6 kere boş yere reaktif cezaya girmişti.
Elektrik kurumuna müracat edip sayacı zor bela degiştirtik, bu da ayrı bir sorun olmuştu.
 
moner 69

ben bİlgİsayarimda doc formatli dosyalari aÇamiyorum hangİ programin yÜklÜ olmasi lazim ayrica bahsettİĞİn af olayi 2006 da kalkmiŞ dİye forumda okumuŞtum İŞİn asli esasi gÜncel olrak nedİr ? cevap beklİyorum teŞekkÜrler
 
Elektronİk kombİ sayaÇlarda da eĞer faz sirasi deĞİŞİyorsa uyari verİyor o bİlgİyİ doĞrulayamayacaĞim kardeŞİm eĞer faz sirasi doĞruysa Üzerİnde 123 dİye bİ yazi var devamkli oluyor ancak tersse faz sirasi yanip yanip yanip sÖner .benİm baŞim ageldİ sirf bu tedaŞin faz sirasini deĞİŞtİrnmesİnden dolayi aktİf olan gÜÇ İndÜktİf olarak gÖrÜlÜyordu .dİkkatlİ olmak lazim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,824
Mesajlar
920,785
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst