kapastif sorunu

Yükler ne tipte? 0,97-98'de aşırı kompanzasyon hatası için ya bağlantılarda sorun olabilir, ya da kapasitif yük olabilir.
Dediğim gibi kontaktörleri kontrol et. Röle sigortasını indir. Pensamparmetre ile kondansatörlerin akımlarını ölç. Eğer akım çeken kondansatör varsa o kontaktörlerde yapışıklık vardır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sıralamam 1-1-2,5-2,5-5-7,5-10 aslında benim düzenlediğim sistem önceden 400kva. trafoya göre hazırlanmış 10-20-20-20-20-20-20 idi bu sistem bildiğimiz gibi şantiyede hiçbir işe yaramıyordu üste sıraladığım sistemi düzenledim çünkü en fazla 12- 14 amperlik yük okuyorum şantiyede 4 adet motor bunların 2 si su tanklarında biri nizamiyede biride bahseddiğim mermer makinası diğerleri hilti,breyz ve el aletleri küçük matkaplar bu kapastif farkı doğuracak etken kontaktörler dediniz anlattığım gibi kontaktörler 20 kvar da kullandığım kontaktörler sadece sigortaları küçülttüm yarın bir sonuca gitmeliyim ama nasıl dediklerinizi uygulayacam şantiyede konpanzasyon harici bir kondansatör olan cihazda yok.
 
sabit grup varmı varsa akşamları devredeyken daha az reaktif varsa kapasitife girer
 
syn. evliya,var ama sayaçtan öncemi sonra mı bağlı bilmiyorum oda tedaş panosunda 20kvar yani müdahale edemiyorum mühürlü.
 
syn. evliya,var ama sayaçtan öncemi sonra mı bağlı bilmiyorum oda tedaş panosunda 20kvar yani müdahale edemiyorum mühürlü.

Ölçüm AG tarafından ise sayaçtan öncedir.

Basettiğim yapışık olabilecek kontaktörler, kompanzasyon için kullanılan kontaktörlerdir.

Hiç olmazsa kompanzasyonun ana şalterini indirin. Bir gün boyunca hem o güne göre indüktif kapasitif yüzdelerini hesaplayın, hem de faturaya göre hesaplayın. Eğer ki indüktif yüzde faturaya göre çok artmıyorsa ve kapasitif yüzde düşüyorsa birkaçgün daha kapalı kalsın.
Kapasitifi düşürünce indüktife müdahale kolay olur.

Bir de ilk kademelerdeki kondansatörler yıpranmış olabilir. Bu baştan al baştan bırak modunda çalışan rölelerde en çok ilk kademeler yıpranır.
 
sağol genç arkadaş paylaşımların için yarın hayırlısınla deneyip takip edeceğim neticeyi burda sizlerle paylaşacağım herkeze iyi çalışmalar.
 
Syn. genç arkadaş mermer kesme motoru 3 fazlı 3kw. 5 gün önce almış olduğum 8,8,0 değeri 5,422 iken cumartesi almış olduğum değer 5,862 birden yükselmesi çünkü daha önceki günlük aldığım değerler düşüktü ve yaptığım hesaba göre bildiğimiz klasik hesaplama %18 çıkıyor ayın 20 si gibi tedaş ekibi fatura için geleceğinden ne önerir siniz neler yapmalıyım neleri kontrol etmeliyim konpanzasyonu kapatmak çözüm olabilirmi endüktüfüm %5 de iyi çalışmalar
Kompanzasyonu kapatırsan deli gibi reaktif yazar , çünkü anlattığına göre mermer fabrikası ; Baş Kesme makinası varmı?
 
slm.

yanlış anlamdıysam cosf yi yükseltmişsiniz yani daha fazla kondansatörü devreye almışsınız.bence cosf 97-98 de tutup küçük değerli kondansatör kullanın kullandığınız kondansatör grubu fazla geldiği için konpansazyon ikazı verdiğini düşünüyorum
 
merhaba arkadaşlar konpanzasyondaki kontrolleri yaptıktan sonra son üç gündür konpanzasyonu kapalı tutuyorum kapastif %13 seyrediyor indüktüf % 9 da, bunlar bu akşam aldığım en son değerlere göre hesapladım yani şuan herşey istediğim gibi gidiyor herkeze kolay gelsin sağolun.
 
arkadas senın sayacında arıza var makellerde bana 4 defa dekkeldı sayac ınduktıf yazacagın akapasıtıf yazıyor mermer makınası tamamen ınduktıf yuk barındırıyor sayacı kontrol et
 

Forum istatistikleri

Konular
128,862
Mesajlar
921,082
Kullanıcılar
450,977
Son üye
sertan345
Geri
Üst