Elektronikzede
Üye
Teşekkür ederim.Yarın tarifinize göre deneyeceğim.Zordur.
Yanımda olsa 20 dk da bağlantıyı yaparım .
Anlatabilecek miyim bilmiyorum?
Başlayalım bakalım. Sonunu getirebilecek miyim ?
Öncelikle Mekanizmanın ileri/ geri çalışma mantığını kafanızda kuracaksınız.
Tüm sürgüler silindir/disk tek bağlantı olacak sadece varyabıl da 1 tur fazla sarım olsun
İstasyon göstergesini hareket ettirin, hangi tarafa doğru ip boşalıyorsa ipi varyabıla dolayın. Varyabıl ile gösterge aynı yöne hareket etsin. Ters istikamete mekanizma çalışmaz . Eşgüdüm birlikte çalışacaklar.
İpi gerginleştirin en son yaya bağlayın.
Yay ileri geri hareketlerde yuvada çıkıyorsa oje ile yayın bir ucunu yuvaya sabitlersiniz
Hareket tamamlanmış olur.
Bana Başka soru sormayın. Dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım. Radyo yanımda olsa ipin bağlantısı yaparım, uzaktan yardım bu kadar oluyor.
Sadece düşünerek ipin bağlantı mantığını kurmanız gerekecek.
İpi fazla boş bırakmayın varyabıl dönmez, ipi fazla sıkı da yapmayın kopar,
Zordur biraz uğraştırır ama başarırsınız .
Kolay gelsin.
leyn angaralı, gönder gelsin, hallederiz abi. boyacı küpüm hazır var kıyımda, daldırır çıkarır hallederim. nemiş o bilimsel disiplin felan. biz boyacı küpünü boşona mı yanımızda taşıyoz. batır çıkar, al kullan. mlim şaşmaz valla.Bilimsel disiplin olmadan ezbere yapmak başarı değildir
Bu teknikleri 40 yıl önce bi gavuristanlı heriften öğrenmiştim.leyn angaralı, gönder gelsin, hallederiz abi. boyacı küpüm hazır var kıyımda, daldırır çıkarır hallederim. nemiş o bilimsel disiplin felan. biz boyacı küpünü boşona mı yanımızda taşıyoz. batır çıkar, al kullan. mlim şaşmaz valla.
şakası bir yana bir ara başıma gelmişti ben beceremedim, işin b*ktan tarafı ustam da yapamamıştı. ince işler bana göre değil.
abisi, bizim zamanımız artık doldu, olmazı oldurmak artık bizlere para kazandırmıyor. saat tamircisi bir akranım var, benim işimi gözümün önünde yapar hakkını ister bende verirdim. söylediği bir laf vardı. işin bir dakikalık olsa bile müşterinin önünde yapma, ustalığını el işi zanneder istediğin bedeli ödemez derdi. çook haklıymış. bilgisayar servisi yaptığım dönemlerde çok karşılaştım. (o zamanlar) sonra ben de para kazanmak için işin bokunu çıkarıyordum ama sadece para kazanmak için. bir otel işletmesinin teknik servisiydik. patron, telefon açan kadına (bigboss) 3-4 kere telefonda işini yaptırmadı çıktı gitti. kadın tekrar aradığında ben (hemde ingilizce bilgisayarda) işi hallettim. kadın her servise beni çağırıyordu. (kadın dediysem gece görsen kaçarsın) patron sen bu kadına ne yaptın hep seni çağırıyor diye soruyordu. (her servis ücrete tabii). el emeğinin, bilginin paha olduğunu bilmeyen toplumda hizmet sektörü para kazanmıyor. daha onlarca yaşanmışlıklarım var. anlatmaya kalksam dayak yerim. öyle kişilere hizmet verdim ki bilemezsin. (siyasi, sosyal statü filan filan.)Bu teknikleri 40 yıl önce bi gavuristanlı heriften öğrenmiştim.
O yıldan bu yana en karmaşık ibre sistemlerini bile hallettim.
Hatta bir zamanlar bu tür işlerden iyi ekmek de yemiştim
Bu lafın CUK oturmuş.söylediği bir laf vardı. işin bir dakikalık olsa bile müşterinin önünde yapma, ustalığını el işi zanneder istediğin bedeli ödemez derdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?