cihan_83
Üye
Benim sorum şöyle
bayındırlık birim fiyat tariflerinde komütator sorti => 1kom. + 2armatür
normal sorti => 1 anahtar + 1 armatür
vavyen sorti => 2 vavyen anahtar + 1 armatür
bundan sonraki her aydınlatma elemanı 1 paralel sorti olarak geçiyor ve bu sekilde de fiyatlandırılıyor. buraya kadar sorun yok, fakat eklediğim resimdeki oda bu tariflerin sanırım biraz dışına çıkıyor. nasıl fiyatlandırma yapmam gerektiği konusunda karasız kaldım. yani;
2 normal sorti...............yatak başı aplik aydınlatmalar için
1 komütatör sorti..........wc-duş için
1 komütatör sorti+2paralel sorti...........oda aydınlatması için
1 vavyen sorti...............giriş holü için
olmak üzere toplam 5 sorti ve 2 paralel sorti olarak mı fiyatlandırmak gerekir, yoksa;
odanın tüm aydınlatma beslemesi 1 adet linye ile sağlandığı için bunu 1 normal sorti+8 paralel sorti (9 adet armatür olduğu için) veya 1 komütatör sorti+7 paralel sorti olarak mı değerlendirip fiyatlandırmak lazım.
bir de 3 armatürün üzerinde bulunan acil durum aydınlatma kitlerini ve bağlantılarını nasıl değerlendirip fiyatlandırmak lazım.
yardımlarınızı bekliyorum.
bayındırlık birim fiyat tariflerinde komütator sorti => 1kom. + 2armatür
normal sorti => 1 anahtar + 1 armatür
vavyen sorti => 2 vavyen anahtar + 1 armatür
bundan sonraki her aydınlatma elemanı 1 paralel sorti olarak geçiyor ve bu sekilde de fiyatlandırılıyor. buraya kadar sorun yok, fakat eklediğim resimdeki oda bu tariflerin sanırım biraz dışına çıkıyor. nasıl fiyatlandırma yapmam gerektiği konusunda karasız kaldım. yani;
2 normal sorti...............yatak başı aplik aydınlatmalar için
1 komütatör sorti..........wc-duş için
1 komütatör sorti+2paralel sorti...........oda aydınlatması için
1 vavyen sorti...............giriş holü için
olmak üzere toplam 5 sorti ve 2 paralel sorti olarak mı fiyatlandırmak gerekir, yoksa;
odanın tüm aydınlatma beslemesi 1 adet linye ile sağlandığı için bunu 1 normal sorti+8 paralel sorti (9 adet armatür olduğu için) veya 1 komütatör sorti+7 paralel sorti olarak mı değerlendirip fiyatlandırmak lazım.
bir de 3 armatürün üzerinde bulunan acil durum aydınlatma kitlerini ve bağlantılarını nasıl değerlendirip fiyatlandırmak lazım.
yardımlarınızı bekliyorum.