Benim bildiğim kadarıyla Mach3 herhangi bir şekilde seri haberleşme yapmak istediğinde Modbus protokolünü kullanıyor. Daha önce okuduğum şeylerden, yapılan projelerden hatırladığım kadarıyla bu böyleydi. Modbus dışında bildiğiniz Mach3 ün desteklediği bir protokol varsa bildiğiniz söylerseniz ben de öğrenmiş olurum. Tek olmasada en çok kullanılan yöntemin Modbus olduğunu düşünüyorum hala https://www.google.com.tr/search?q=...=how+to+communicate+with+mach3+through+serial
Burdaki bahsettiğimiz paralel porta yoladığı bilgiyi capture edip usb üzerinden gönderip tekrar kartta paralele verme olayını da brainler ve modbus üzerinden yapmıyor muyuz?
Diğer ihtimal bence de gayet basit ve mantıklı, çünkü zaten şuan G-code u okuyup mcu nun outputlarına verebilecek algoritmalar internette var. Kolayca yapılabilir, yapıldı kullanılıyor da zaten ama kazımuğur hocamın söylediği gibi mach3 ün özellikleri ni kullanmak isteyen kişiler bunu yeterli bulmayabiliyor. Yani ikisi de gerekli...
Herkese iyi forumlar...
Burada kastettiğiniz, paralel portların yerine sadece modbus seçmek ve motorları bu şekilde sürmek ise benim kaçırdığım birşeyler var ve yukarıda modbus-modIO ile ilgili yazdıklarım çöp. Doğru mudur?.Comport dan bir bağlantıyı mach3 görebiliyor.
Bunun için 0x278-378 yerine modbus IO seçmek yeterli.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Konu açılmışken sorayım. Gecenlerde siemensin sinumerik 840d acılırken linux yazısını gördüm.
Siemens bu kontrol işini işletim sistemi kullanarak mı
yapıyor ?
Linux kernelinimi kullanıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?