alicimen28
Üye
Serkan hocam bu şekilde bir alternatör kullanarak kendi imkanlarımızla pimaş borudan bir rüzgar gülü yapmış olsak,Alternatöre akü bağlayarakmı bağlamadan mı deneme yapıyorsunuz?
Serkan hocam bu şekilde bir alternatör kullanarak kendi imkanlarımızla pimaş borudan bir rüzgar gülü yapmış olsak,
Bu alternatör üzerinden Elektrik üretme imkanımız varmı acaba
Görev yaptığım köy çok yüksekte kalıyor hocam.@Mustafa KABADAYI
Internette bunun orneklerini gordum uretilebiliyor ama pimastan yapma bir kanatla zor. Nedeni ise bu tip alternatörler daha yuksek devirlerde sarj ediyorlar. Arada mutlaka devir yükselten bir duzenek olmali. Ruzgar gulleri dakikada 60 devir gibi dusuk devirlerde de voltaj uretebiliyorlar. Ancak arac alternatorleri daha yuksek devirlere ihtiyac duyuyor.
Bazi uygulamalarda sarj alternatorlerini modifiye ediyorlar. Rotordaki uyartim sargi sistemini iptal edip yerine sabit miknatis koyuyorlar.
Ruzgardan Elektrik uretmeyi cok uzun sure dusundum. Kendi sistemimi kurmak istedim ancak buna en buyuk erken bulunulan alanin yillik ruzgar alimi cok onemli yilin kac gunu ruzgar aliniyor ne kadar verimli dusunmek lazim.
Görev yaptığım köy çok yüksekte kalıyor hocam.
Rüzgar alımı çok iyi sanki.
Dediğiniz gibi düşük devirde de üretim yapacak bir alternatör nasıl bulurum acaba.
İnternette doğru dürüst bişey bulamadım ben.
Akü bağlayarak da denedim ancak aküm tam şarjlıydı 13.10v dc akünün enerjisi varken denedim 0.1 volt bile artmadı.Alternatöre akü bağlayarakmı bağlamadan mı deneme yapıyorsunuz?
Uyartım akımı derken hocam? Yani Elektrik çekecek bir şey mi bağlamak gerekir?Uyartım akımı gerekli.
Çok güzel açıklamışsınız hocam, ben de su çarkı olarak kullanmayı düşünüyorum. Köy evimin hemen yanında su obuzu var. Zaten Giresun'da yaşadığım için hiç kurumuyor neredeyse.@Mustafa KABADAYI
Internette bunun orneklerini gordum uretilebiliyor ama pimastan yapma bir kanatla zor. Nedeni ise bu tip alternatörler daha yuksek devirlerde sarj ediyorlar. Arada mutlaka devir yükselten bir duzenek olmali. Ruzgar gulleri dakikada 60 devir gibi dusuk devirlerde de voltaj uretebiliyorlar. Ancak arac alternatorleri daha yuksek devirlere ihtiyac duyuyor.
Bazi uygulamalarda sarj alternatorlerini modifiye ediyorlar. Rotordaki uyartim sargi sistemini iptal edip yerine sabit miknatis koyuyorlar.
Ruzgardan elektrik uretmeyi cok uzun sure dusundum. Kendi sistemimi kurmak istedim ancak buna en buyuk erken bulunulan alanin yillik ruzgar alimi cok onemli yilin kac gunu ruzgar aliniyor ne kadar verimli dusunmek lazim.
Sayın ustam,Hazir alternator almak isterseniz bu sektor firmalarindan kolaylikla temin edebilirsiniz. Kemdiniz de yapabilirsiniz eger ucuz yonden cozmek isyerseniz dc motorda kullanilabilir.
Uretmek istediğiniz guc nedir? Ve bu is icin aklinizdaki butcw nedir ona gore en optimum ne yapilabilir dusunelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?