alicimen28
Üye
Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar. Elimde Tofaş'ın slx tipi(kendinden konjektörlü) şarj dinamosu var. Çıkmacıdan aldım, oto elektrikçiye test ettirdik sağlam dedi. Testi de dinamoyu mengeneye bağlayıp kasnaktan matkapla alyan vasıyasıyla direkt çevirerek, çıkışını da klasik kontrol kalemi bağlayarak yaptı ve ampülü yaktı. Ancak şimdi ben multimetre ile test ettiğimde şarj lambası girişinden 0.62v dc , ana çıkıştan da 0.99, 1.00v dc civarında güç alıyorum. Bu testi ise dakikada tam gazda 2850 devir çeviren bir dikiş makinesi motorunun kasnağına kayış vasıtasıyla bağlantı yaparak yaptım. Dakikada 3000 devir çeviren matkapla ise(en azından üzerinde yazan değer böyle) kasnak milinden direkt çevirerek yaptığımda ise 0.72v dc de kalıyor. Ancak dikiş makinesi motoruyla yaptığım testte alternatör bariz daha hızlı dönüyor bunu da fanının yaptığı rüzgardan anlayabiliyorum.
Şimdi sormak istediğim sorun ne sizce arkadaşlar? Neden çıkışlardan direkt olarak 14v dc akım alamıyorum? Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Şimdi sormak istediğim sorun ne sizce arkadaşlar? Neden çıkışlardan direkt olarak 14v dc akım alamıyorum? Yardımcı olan herkese teşekkürler.