kesici kontağı açma yapmıyor

kaddan

Üye
Katılım
12 Mar 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
slm arkadaşlar kök binamızda bulunan eski tip yağlı kesicimiz kapalı konumda,manuel olarak açma verdiğimizde açmıyor...biliyorum en iyisi değişmesi ama nedeni ve tamiri olup olmayacagı hakkında bilgisi olan arkadaşlara şimdiden tşkler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
tamir olmasına olur ama yağlı kesiciyi bir an evvel değiştirmende fayda vardır....
 
açma bobininin mekanik olarak sıkışması veya açma bobininin bozukluğundan kaynaklanabilir.tabi kumandadan açma voltajı geliyormu ölçmelisin.
 
ama siz manuel olarakta acma yapmıyor demişsiniz o zaman acma bobinine ne gerek varki voltajın gelip gelmediğinin ne gibi bi önemi olabilir manuel acmada , yoksa benmi manuel in anlamını tam olarak bilmiyorum .yukarıdaki soru da manuel kısmi olmasaydı benim yorumum cok daha farklı olurdu.
 
Eski yağlı kesicilerin, kış mevsiminde mekanik aksamlarında donmalar olabiliyor ve bu sebepten sıkışmalar yapabiliyor. Bir nedende bu olabilir.
Bir an önce değiştirin bunu bencede. Olur da bir arızadan dolayı açma sinyali aldığında kontakları açmazsa, o kesici patlar!
Bilginize...
 
sayın mehmet MURATOĞLU kardeşim manuel demeyle:kesici üzerindeki açma kapama a-nahtarını elle sıfır konumuna almayı kastetdim.zaten sistemde herhangi röle kumanda sistemi yok .
 
kardes manuel odur zaten . acma kapama butonuyla yaparsan manuellikten cıkar iş .ben övünmek amacıyla söylemiyorum ama 6,3 kv tan tutta 420 kv kadar bircok kesicide Bakım yaptım .sana küçük bi tavsiyem vd 40 bilirsin belki kesicinin dişliye yaylara baya bi sık 30 dk sonra tekrar manuel olarak dene kesicinin calısma ihtimali yüksektir.
 
mehmet kardeşim ben pek anlamam anlamam kesici iç yapısından sadece kabaca çalışma prensibini bilirim yani vd 40 falan anlamam.sen bu konuda meslegin geregi bayağı bilgilisin anlaşılan.yinede vermiş olduğun bilgiler için çok saol teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,855
Kullanıcılar
451,319
Son üye
mohamed elkilani

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst