Ruya_s
Üye
Siemens 24000 btu B1ZKA24104/03 klima daha ilk günlerden itibaren aşırı sesli(gurul gurul şeklinde çıkan bir sesle) ve sürekli durup durup çalışmasıyla problem çıkardı. Defalarca servis çağırmama, parça değişimine rağmen herhangi bir düzelme olmadı. web sitesi aracılığıyla sirkete ulaştığımda evime tekrar servis geldi. Gelen servis elemanının bana verdiği cevap bu ürünün bu şekilde sesli ve durup durup çalışmasının bu modele özgü olduğu söylendi. Günümüz teknolojisiyle üretilen ve alındığında son sistem olan bu klimanın bu tarz çalışmasının normal olduğunun söylenmesi inanılır gibi değildi. Bütün kış kombi kullanmam ve kendi aramızdaki konuşmaları dahi duyamayacağımız şekilde çalışmasından dolayı klimayı kış boyunca 1-2 defa dışında çalıştırmadım. Bu günlerde kullanmak üzere söz konusu klimayı çalıştırdığımda evimin bütün sigortalarını attırıyordu. Çağırdığım servis kompresör arızası bulunduğunu ve bunun önemli bir arıza olduğunu belirtti. Ve şu an 3,5 yıl önce aldığım, defalarca arızalı olduğunu belirterek servis çağırdığım, neredeyse hiç kullanmadığım klimanın bu şekilde bir arıza yaptığını web siteleri aracılığıyla tekrar bildirdim. Yine servis elemanı geldi bu sefer voltaj düşüklüğünden bu arızayı yapmış olduğunu söyledi.2 gün sonra arandım ve arızanın 900 tl lik bir arıza oldugunu ama bana 200tl indirim yapacaklarını söylediler.İndirim yapmaları bile imalat hatası olduğunu düşünmeme sebep oldu.Sizce ben ne yapayım bana bir yol gösterin....