Klima Boru Problemi ve Önerisi

noartist

Üye
Katılım
15 Tem 2019
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar,

LG Smart Inverter 9000 BTU (ASUW096H4A0) model

Bina dış cephe boyaması sırasında klima borusu eğilip bükülmüş, boya işi bitince klimayı çalıştırdığımız ilk gün soğuk üfledi ve içeriyi soğuttu, ancak ikinci gün çalıştırdığımızda sadece hava üflüyor.

Sanırım klima borusunda çatlak oluştu ve klima gazının boşalmasına sebep oldu, klima borusunu değiştirip gaz basılması gerekiyor.

Klima dış ünitesiyle iç ünitesi önlü arkalı aynı duvarda, aralarında en fazla 1 metre mesafe bulunmaktadır.

İnternet'ten araştırdığım kadarıyla boru çapları 1/4 - 3/8, standart uzunluk ise 5 metre yazıyor. Bu çaplarda 5 metre uzunluk yerine aşağıdaki 3 metre uzunluktaki boruları kullanmamda sakınca var mı acaba?

Bir diğer konu ise klimada bakır boru kullanılması tavsiye ediliyor. Ancak internetteki montaj kitleri genelde aşağıdaki linklerde ki gibi, (AL-CU) tam olarak ne demek bilmiyorum ve alüminyum - bakır alaşımlı ürünler bulunmaktadır. Hangi montaj kitini almam gerekiyor, önerebileceğiniz bir ürün veya %100 bakır bir ürün alabileceğim yer var mı? İstanbul'da önerebileceğiniz bir yer varsa yerinden de alabilirim.

UNİCO 1/4-3/8 3 MT MONTAJ KİTİ AL-CU
https://azimkarsogutma.com.tr/klima...t/prd-14-38-3-mt-montaj-kiti-al-cu-klmmal4604

Alüminyum - bakır alaşımlı
https://yedepa.com/klima-yedek-parcalari/montaj-kitleri/klima-montaj-kiti-seti-1-4-3-8-3-mt-9000-btu


Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhabalar.

3 metrelik kit işinizi görür.

Al-cu dan kasıt aslında boru alüminyum. Sadece uçlarındaki 30 cm lik kısım bakır. Düzgün montajla işinizi bu set de görür ancak bakır boru bulabilirseniz daha iyi olur.

Bazen bakır alüminyum birleşim noktasından kaçak durumu olabiliyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…