Herkese merhabalar, klima ile ilgili problemi detaylarıyla açıklamaya çalışacağım, umarım birileri yorum yapıp fikir verebilir. İzmirde deniz kenarında yaşıyorum yani çok soğuk değil ama genelde nemli bir hava olur. Ancak yaklaşık on gün kadar önce havalar ciddi şekilde soğudu ve bir akşam klima ısıtmamaya başladı. İç ünite çalışıyor fakat serin hava üflüyordu. Dış üniteye çıkıp baktığımda olduğu gibi buz tuttuğunu gördüm(ilk fotoda görebilirsiniz) Buzlanmaya rağmen klima defrost yapmıyor ve hem iç hem de dış ünite çalışmaya devam ediyordu ancak serin üflüyordu. Buzlanma sadece dış ünitede oldu borularda buz yoktu. Ertesi gün servis geldi, gazı eksik dedi, r22 gazı bastı gitti. Gerçekten de takip eden günlerde ısıtma performansı arttı ve sıkıntı yaşamadım. Ancak son iki gündür, hava gayet ılık olmasına rağmen(geceleri bile 14-15 derece) klima çok sık defrost yapmaya başladı. Evet 5-6 derecelerin altına düştüğünde hava da nemli ise defrost yapardı bunu da normal karşılardım ancak ılık havalarda defrost a gerek duymazdı. Ve bu sefer defrost a girince dış ünitenin kendisi değil, alttaki borusu buz tutuyor oradaki buzu çözmeye çalışıyor.(ikinci fotoda görebilirsiniz) Acaba bunun nedeni nedir, gaz yine mi eksildi(yani kaçak var) ya da fazla gaz mı basıldı? Klima 12lik on off tipi eski bir cihaz. İç ünite ısıtma modunda üflediği sıcaklık yaklaşık 53-54 derece . Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim