Arkadaşlar nacizane bazı bilgiler paylaşmak istedim.Aşağıda bazı adımlar var umarım faydalı olur;
KLİMA SÖKÜMÜ:
1-Servis vanalarının kapaklarını açın.
2-Klimayı soğuk çevirimde çalıştırın.
3-Basma hattı “presyon” yani ince borunun servis vanasını kapatın.
4-3 dakika bekleyin.
5-Hemen üzerindeki diğer kalın boru olan dönüş borusundaki servis vanasınıda kapatın.
6-Klimanızı sigortadan kapatın.Böylece soğutucu akışkanı dış ünite üzerindeki kondansere depolamış olacaksınız.
7-
Elektrik ve haberleşme bağlantılarını sökerken kabloları kodlayın. Montaj sırasında yanlış bağlantıların önüne geçmiş olursunuz.
KLİMA MONTAJI:
Tekrar montajını yaparken dikkat etmeniz gerekenler.
1-Kesinlikle iç ve dış ünite montajlarını yaparken terazide kurun.
2-İç ünitenin boru çıkışını verirken eğimli verinki su gideri rahat olsun. Su gideri hortumu iç ünite boru çıkışı ile birlikte tahliye edilecektir.
3-Dış ünitenin plastik takozlarını mutlaka takın ki vibrasyonu alsın. Takmazsanız cihazınız kısa sürede mekanik arıza verebilir.
4-Haberleşme ve elektrik bağlantılarını önceden belirlediğiniz işaret ve kodlara göre bağlayın.
5-Rekorları yani boruların vidalı bağlantılarını sıkarken hassas olmanız gerekmektedir. Özellikle basma hattı olan ince boru kararınca ve hassas sıkılmalı kalın boruyu ise iyice sıkın . Rekor bağlantı havşaları patlatırsınız gaz kaçağı olur.
6-Dış üniteyi asarken eğer asacağınız duvar sağlam değil ise mümkünse saplama vidaları kullanın.
7-Şebeke yani elektrik bağlantısını yaparken KESİNLİKLE PRİZE YADA ÜÇLÜ FİŞE TAKMAYIN.Kullandığınız buatı başka bir cihazda kullanmayın ve buattaki kabloların minimum 3 x 2,5 olmasına dikkat edin.
8-Ve en önemlisi Mutlaka ama mutlaka toprak hattı olmadan işlemi tamamlamayın. Mümkünse bir elektrikçiye çektirin.
9- Klimanıza özel
Sigorta takdırmanız sizin ve cihazınızın emniyeti için önemlidir
(NOT:Arkadaşlar eğer ben bunları yapamam diyorsanız ve ben bu işi parayla yaptıracam diyorsanız çok iyi pazarlık yapmanız gerekiyor malum zaman çok kötü bazı kimseler artık o kadar işi yüzsüslüğe vurmuşlar ki örneğin 1 liralık işi 10 lira 20 liraya ya yapıyorlar uyanık olun...